in , , ,

Like 👍

6-årige Balthazar er ikke i tvivl: Basket er det sjoveste til Gadedag

AF BANEN. Der blev sparket fodbold og skudt med basketbolde, da gadeidrætsforeningen Game inviterede til Gadedag på Enghavevej 82D. En af de ivrige deltagere var 6-årige Balthazar Collin Debel, der befandt sig bedst på basketbanen.

EN GOD GADEDAG: Det er med at dukke sig i en fart, hvis man ikke vil have en flyvsk basketballbold eller fodbold i hovedet, denne onsdag, hvor gadeidrætsforeningen Game har inviteret til deres traditionsrige Gadedag i lokalerne på Enghavevej 82D.

Det tilbagevende event kører efterhånden på femte år og er blevet en stor succes, fortæller arrangør Isabella Madsen fra Game:

»Vi holder Gadedag i alle vores ferier, altså vinterferie, påskeferie og efterårsferie, og det er et tilbud til de familier og børn, som ikke nødvendigvis ved, hvad de skal lave i deres ferie. De kan så komme herud til os og lave gadeidræt som basket, fodbold og parkour, ligesom vi også har en perleworkshop, en rulleskøjteworkshop og en masse andre forskellige aktiviteter,« siger hun.

Kom gratis til street idræt i vinterferien

Læs mere på minby.dk

»Jeg har lavet basket«

En af dem, der har fundet vej til Game er 6-årige Balthazar Colling Debel, der også var med til gadedag sidste år. Denne gang har han prøvet et væld af sjove aktiviteter:

»Jeg har lavet basket, og jeg har lavet en perleplade. Og jeg har også lavet parkour, det var noget af det sværeste. Altså først, synes jeg, det var lidt svært, men så fandt jeg ud af, at det ikke var svært alligevel,« fortæller han.

Da avisen møder Balthazar Collin Debel er han i fuld gang med at øve sig på basketbanen, hvor boldtrickmesteren fra ’Danmark har talent’, Mad Skills, kommer med gode råd. Og den amerikanske boldsport, er da også noget, der virkelig falder i den 6-årige sportmands smag:

»Det sjoveste, det var basket, fordi jeg var også til basket sidste år lige her. Derfor synes jeg, det var det sjoveste,« fortæller han.

Et gratis ferietilbud

Gadedagen er i år udvidet med to timer, så de flittige børn kan prøve kræfter med de forskellige gadeidrætsformer fra klokken 10.00-15.00. Og så er det ganske gratis, forklarer Isabella Madsen:

»Mange institutioner lukker i ferierne, og derfor har vi lavet det her gratis tilbud til alle de børn, der ikke nødvendigvis har noget at lave. De, der ikke skal på ferie eller måske ikke har mulighed for at komme rundt til alle de tilbud, der koster penge,« siger hun.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Benedicte Lorenzen

Om journalisten Benedicte Lorenzen

Jeg har skrevet lokale historier om stort og småt i København siden 2011, i de seneste to år er min vej dog oftest gået til Valby og Sydhavnen. Jeg søger altid efter den gode historie, så ligger du inde med et tip til sådan en, så tøv ikke med at kontakte mig.

Foredrag med udlandspræst: Dagbog fra Canada

Ildsjælspris: Lavede fredsring efter terror