Jonathan Ries er folketingskandidat for Alternativet og mener, at det er et problem, at København er blevet en mindre blandet by, og at det skader erhvervslivet. PR-foto

Like 👍

Debat: Pres ikke de lokale butikker ud af byen

Af Jonathan Ries
Medlem af Nørrebro Lokaludvalg og folketingskandidat for Alternativet

Erhvervspolitik skal være mere end nye øer uden for København og skattelettelser.

I løbet af de sidste år har mange butiksejere oplevet markante stigninger i huslejen – med butiksdød eller en udskiftning til restauranter og internationale kæder som følge.

TV2 Lorry skrev forleden om netop denne udvikling i Indre By. Men samme problem ses også i andre bydele, fx på Nørrebro. Det nuværende fokus på nybygning af boliger og omdannelse af erhvervslejemål til boliger betyder desuden mindre plads til betalbare lagre og værksteder.

Det har den konsekvens, at vi får en mindre blandet by. En kiosk, en genbrugsbutik eller en VVS’er har ikke længere råd til lokaler. Men det er netop forskellige erhvervsdrivende, vi har brug for, hvis vi vil sikre lokale arbejdspladser, et lokalsamfunds egen identitet og lokal værdiskabelse.

Det giver ikke mening, at håndværkere skal køre ind til København med deres varevogne, fordi de ikke selv har råd til at bo i de bydele, de udfører deres arbejde i. Det giver ikke mening, at vores unge kun har restauranter og supermarkedskæder som forbilleder for fremtidige arbejdspladser. De lokalt forankrede små og mellemstore erhvervsdrivende giver sjæl til byen og bidrager desuden i stor stil til lokale foreninger, idrætsklubber og udviklingen af bydelene.

København og Danmark har brug for en erhvervspolitik, der tager udgangspunkt i sunde lokalsamfund og en hurtigere grøn omstilling. Det gælder ikke kun København, men også mange mindre byer i Danmark. Fremtidens erhvervspolitik skal derfor handle om mere og belyse punkter som en bedre lokalsamfundsudvikling, husleje, plads til de erhvervsdrivende, virksomhedsfællesskaber, kompetenceudvikling, adgang til kapital, og en målrettet erhvervsstøtte gennem udbud og offentligt indkøb.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Julie Stougaard

Om journalisten Julie Stougaard

Journalist på Nørrebro/Nordvest Bladet. Jeg brænder for at skrive historier, hvor læseren får bydelene helt ind under huden og møder mennesker med noget på hjerte.

En æske vender hjem

Konkurrence: Skal din hund på et nyt frimærke?