Karen Hækkerup ved 1. maj i 2015, da hun stadig var aktiv politiker. Arkivfoto: Michael Paldan

Karen Hækkerup ny formand for Den Sociale Investeringsfond

DRAGØR: Tidligere justitsminister Karen Hækkerup, Dragør er blevet udpeget som ny bestyrelsesformand for Den Sociale Investeringsfond, skriver Finansministeriet på sin hjemmeside.

Den Sociale Investeringsfond blev vedtaget i Folketinget i december 2018 og er en tværpolitisk indsats, der skal hjælpe udsatte danskere og være med til at udvikle tidlige og helhedsorienterede indsatser på de store velfærdsområder.

Og så skal de indsatser, som har vist gode resultater, udbredes i et samspil mellem civilsamfundet og den offentlige og private sektor.

Med fonden får blandt andre kommunerne mulighed for at indgå partnerskaber med for eksempel almennyttige fonde og pensionsselskaber, der ønsker at investere penge i nye indsatser og udbredelse af eksisterende indsatser.

Vi tør hæve barren

»At virkeliggøre ambitionen om at alle mennesker skal have mulighed for at få det fulde ud af deres potentiale, og dermed opnå det bedst mulige liv, har altid været en hjertesag for mig. At vi som samfund skal turde tænke anderledes, hvis vi skal lykkes med at nå målet, vidner de mange mennesker, der desværre ikke kommer i mål, om. Den Sociale Investeringsfond er beviset på, at man tværpolitisk tør at hæve barren for sin egen indsats i socialpolitikken og nytænke de redskaber, vi som samfund har, når vi gerne vil løfte mennesker,« udtaler Karen Hækkerup, der glæder sig til arbejdet i fonden:

»Bestyrelsen skal sætte retning og skabe fundamentet for fondens arbejde. Blandt andet skal den skabe gode relationer og kontakter på tværs af de relevante sektorer. Derudover bliver der oprettet et tilhørende rådgivende udvalg, som skal repræsentere relevante aktører, herunder vidensinstitutioner, civilsamfundsorganisationer og andre, og rådgive fonden om dens aktiviteter,« siger hun.

Det er Innovationsministeren, der sammen med KL og Danske Regioner har udpeget otte medlemmer til bestyrelsen for Den Sociale Investeringsfond. Bestyrelsen er tiltrådt.

Karen Hækkerup var indtil oktober i fjor administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Hanne Bjørton

Om journalisten Hanne Bjørton

Journalist på Amager Bladet siden 2005. Jeg skriver om lokalpolitik, kultur og ikke mindst om mennesker på Amager.

Cykelpigen redder måske livet

Vinterjazz: 3xHess og Bobo Moreno i Christians Kirke