Seppo Mattinen malede gavlmaleriet i 1993. I dag fredag vil Nationalmuseets eksperter tage ud og undersøge, om gavlmaleriet kan flyttes og dermed reddes. Arkivfoto: Martin Sørensen

Elsker 😍 Wow 🤩 Like 👍

Cykelpigen redder måske livet

GADEKUNST: Grundet renovering af ejendommen har alt tydet på, at den ’Cyklende Pige’ på hjørnet af Nørrebrogade og Ravnsborggade snart måtte lade livet.

Bygningen, der ejes af andelsboligforeningen AB Virkliheden, skal gennemgå en renovering for at sikre bedre isolering. Og det så ud til at blive cykelpigens endeligt, da det var planen, at gavlmaleriet skulle dækkes helt til.

Men nu vil Carlsbergfondet have Nationalmuseets konservatorer til at undersøge, hvad der kan gøres for at redde det ikoniske maleri, skriver Berlingske.

»Vi vurderer, at det er et vigtigt værk for København og en del af historien, og da Ny Carlsbergfondet er til for at være i kunstens tjeneste, så ville det være mærkeligt, hvis vi blot sad med hænderne i skødet, mens et ikonisk værk blev ødelagt,« siger Morten Kyndrup, leder af Ny Carlsbergfondet til Berlingske.

Han tilføjer, at Carlsbergfondet gerne bakker op om kunstneren bag maleriet, Seppo Mattinen, som de betragter som en meget fin kunstner.

»Hvis konservatorerne finder det muligt, og det er økonomisk realistisk, vil vi gerne gå ind i projektet. Men det forudsætter selvfølgelig, at der er lokal interesse og opbakning for at bevare ’Cyklende Pige’,« siger Morten Kyndrup til Berlingske.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Julie Stougaard

Om journalisten Julie Stougaard

Journalist på Nørrebro/Nordvest Bladet. Jeg brænder for at skrive historier, hvor læseren får bydelene helt ind under huden og møder mennesker med noget på hjerte.

Brand: Lokalpolitiet fra Frederiksberg hjalp kollegaer i Valby

Karen Hækkerup ny formand for Den Sociale Investeringsfond