En fin æske med maleri af J.C. Dahl er hjemme igenpå Bakkhusemusee. Foto: Ruben Blædel

En æske vender hjem

BAKKEHUSMUSEET: Kamma Rahbek var kendt for sine fine æsker, som i dag kan opleves på Bakkehusmuseet på Rahbeks Allé.

Nu er der kommet endnu en æske til samlingen, hvor maleriet er malet af den norske kunstner Johan Christian Dahl (1788-1857). Han har aldrig tidligere malet på æsker, så vidt man ved.

Æsken har i mange år været i privateje hos Benthe Tidmand Jensen, men er nu givet til museet.

Den kvadratiske æske af pap er dekoreret med guldborter af papir og har indlagt spejl i bunden. Så æsken har mange ligheder, som de æsker Kamma Rahbek lavede. Men hvem der har lavet æsken med norsk maleri vides ikke.

J.C. Dahl besøgte Bakkehusmuseet i 1826 i forbindelse med, at Kamma Rahbek året før havde stiftet en lille tegneskole i sin dagligstue. Hans besøg var ventet med stor spændning. Ved besøget tegnede han et portræt af Knud Lyne Rahbek, der boede på Bakkehhuset.

Dahl stammede fra Bergen, men var uddannet ved Kunstakademiet i København. I 1826 boede han i Dresden, men udstillede hvert år på Charlottenborg. Dahl var nær ven af Kamma Rahbeks bror, Stephen Heger, og han var på dette tidspunkt internationalt kendt for sine romantiske landskabsmalerier og nøjagtige naturstudier.

Den fine æske vil indgå i museet samling, så man kan opleve æsken på museet. 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Heidi Engelund

Om journalisten Heidi Engelund

Jeg er journalist på Frederiksberg Bladet, og er altid glad for at skrive om det lokale, stort og småt, rundt omkring på Frederiksberg. Har du et godt tip, så er du altid velkommen til at maile til mig på hee@minby.dk

18-årig sangerinde skaber køer på Vesterbro

Debat: Pres ikke de lokale butikker ud af byen