FOTO: CHRISTOFFER REGILD.

Direktør om Amager Bakke: Vi har ganske enkelt fået et verdensklasseanlæg

HELE ØEN: Efter måneder med god og stabil drift på energianlægget Amager Bakke har Amager Ressource Center (ACR) nu forhandlet en overtagelse af kedelanlæg og ovne med Vølund på plads, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

»Anlægget har i den seneste tid kørt rigtigt godt, og vi producerer store mængder energi med meget små emissioner – vi har ganske enkelt fået et verdensklasseanlæg,« udtaler direktør hos ARC, Jacob H. Simonsen.

Det har dog været en lang, sej proces med flere bump på vejen at komme hertil.

»Med så stor og kompleks en leverance er der fortsat nogle udskudte arbejder og udeståender, der arbejdes på, men vi ser frem til at komme ind i en periode med fokus på almindelig drift. Og vi er glade for at, vi nu er kommet så langt, at vi formelt kan overtage Vølunds leverance,« siger Jacob H. Simonsen.

Formelt går leverancen fra såkaldt prøvedrift over i en garantiperiode, der løber frem til januar 2021.

Amager Bakke har to identiske ovnlinjer og kedelanlæg, som energiudnytter op til 2×35 ton affald i timen. For hvert ton affald kan Amager Bakke producere 2,7 MWh fjernvarme og 0,8 MWh elektricitet.

I 2018 energiudnyttede Amager Bakke 443.000 ton affald og leverede el svarende til 30.000 husstandes årsforbrug og fjernvarme til 72.000 lejligheders årsforbrug.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

ÆLDRERÅDET: »Vi er de ældres advokat«

Kun idag: Tag børnene med i snitteværksted