Hugo Vandet, der er næstformand i Ældrerådet, stiller op igen og kan dermed fejre 25 års jubilæum, hvis han bliver valgt. Arkivfoto: Martin Sørensen

ÆLDRERÅDET: »Vi er de ældres advokat«

VALG. Næstformanden i Ældrerådet, Hugo Vandet, er klar til valgkamp til Ældrerådet, og han har som altid et par mærkesager på programmet.

ÆLDRERÅDET: »Jeg har 25 års jubilæum i Ældrerådet, hvis jeg bliver valgt ind,« smiler Hugo Vandet, der er næstformand i Ældrerådet på Frederiksberg.

Han brænder for posten som næstformand og har ingen ambitioner om at indtage formandsstolen, da han hellere vil være manden på gulvet, der varetager de ældres interesser på Frederiksberg.

Som medlem af Ældrerådet er der ikke tid til at sidde hjemme i sofahjørnet og kede sig.

»Vi mødes en gang om måneden i Ældrerådet, men der er også en række møder i trafikudvalget, forvaltningen og boligudvalget. Og jeg har lige været til konference i Vejle og Kolding,« fortæller han.

 

Ældrerådet på Frederiksberg blev oprettet i 1996, da folketinget lavede en lov om, at kommuner skulle oprette et ældreråd.

Et lokalt behandlerhus

Hugo Vandet fortæller om Ældrerådets funktion.

»Vores primære opgaver er at rådgive og vejlede kommunalbestyrelsen,« forklarer han og røber sit slogan til valgkampen ’Vi ældre på Frederiksberg har det godt, men vi kan få bedre livsvilkår.

Han er klar til valgkampen, der finder sted 14. februar-7. marts, hvor der skal vælges et Ældreråd med ni medlemmer og ni suppleanter.

Han har en lang liste med mærkesager, og fortæller om et par stykker af dem.

»Jeg lægger vægt på tryghed i alderdommen, og en af mine kæpheste er det lokale sundhedsvæsen tæt på borgeren. Jeg vil gerne have et lokalt behandlerhus på Hospitalsgrunden i de eksisterende bygninger tæt på døgnrehabiliteringen og hjælpemiddelcentret.

I huset skal der være tilknyttet speciallæger, der har fokus på kol, diabetes og hjertesygdomme. Det skal være et sundhedsvæsen på et sted, så de ældre ikke skal sendes ud af kommunen,« forklarer Hugo Vandet og peger på sin valgbrochure på bordet.

Kører selv på cykel

Hugo Vandet har gennem de snart 25 år i Ældrerådet været med til at få sat en masse ting i søen.

»Jeg kan se nu, at det jeg har talt for er blevet en realitet. Blandt andet servicebusserne som gør at de ældre har bedre tilgængelighed,« smiler Hugo Vandet, der selv kommer rundt på Frederiksberg på sin cykel.

Hugo Vandet vil også kæmpe for at få flere varme hænder lokalt, da der bliver flere og flere ældre borgere på Frederiksberg.

Lokal valgkamp

Hugo Vandet føler ikke at sejret er i hus, før valget er overstået.

»I valgkampen går jeg ud og fortæller om, hvad Ældrerådet er for noget, da det hænder at folk blander det sammen med Ældre Sagen. Ældrerådet er folkevalgt og lovbestemt, så vi er de ældres advokat, vi ser på problemstillingerne og går videre i systemet til forvaltningen og kommunalbestyrelsen,« forklarer han.

Han har blandt andet været forbi Dansk Blindesamfund på Finsensvej for at fortælle om Ældrerådets arbejde, og møder du en ældre herre på en tjekket cykel med kasket på hovedet, så kan du være sikker på, at Hugo Vandet lige er trillet forbi dig.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Heidi Engelund

Om journalisten Heidi Engelund

Jeg er journalist på Frederiksberg Bladet, og er altid glad for at skrive om det lokale, stort og småt, rundt omkring på Frederiksberg. Har du et godt tip, så er du altid velkommen til at maile til mig på hee@minby.dk

Nyt album efter 11 år: Baal i Bio denne uge

Direktør om Amager Bakke: Vi har ganske enkelt fået et verdensklasseanlæg