De fremmødte ved ¿optællingsmødet¿ i Sydhavnen: Karsten Clausen, Torben Christensen, Thomas Christensen, Hanne Bierring, Lis Remvold, Lisbeth Holm og Britta Lunnemann. Foto: Martin Sørensen

Vink med en bundgarnspæl: 17.287 støtter til fred på Stejlepladsen

Fiskerhavnens Venner afsluttede indsamlingen af underskrifter ved symbolsk at sende en fiskekutter med listerne mod Christiansborg, hvor de bliver afleveret 19. februar.

1,2,3,4, ..: »Jeg har simpelthen også en ordenlig stak med – selv om det er ved at være slut,« siger Hanne Bierring, og hiver et bundt papirer op af posen. Hun har sat sig blandt de øvrige fremmødte medlemmer af underskriftsindsamlingsgruppen i foreningen Fiskerhavnens Venner.

De har siden den første demonstration på Rådhuspladsen 4. oktober sidste år organiseret indsamlingen af støtte for ’Bevar Fiskerhaven – Nej til byggeri på Stejlepladsen’, elektronisk og på papir.

LÆS OGSÅ: Begrænset fangst på rådhuspladsen

»Ja, jeg tror vi når op over de 17.000 i dag,« forudser Karsten Clausen.

Originaler til Folketinget

Vi er på besøg til gruppens ugentlige møde, hvor indsamlede underskriftslister bliver talt op og føjet til de allerede optalte. I dag er lidt speciel, da det nok er det sidste møde, nu skal listerne gøres klar til aflevering på Christiansborg.

»Vi skanner listerne ind, så de kan blive afleveret i kopi på Rådhuset. Originalerne afleverer vi på Christiansborg inden Folketinget skal 1. behandle lovforslaget om affredningen,« forklarer Karsten Clausen. Sidste nyt er, at Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) får overrakt de indsamlede underskrifter pænt pakket ind i fiskegarn tirsdag 19. februar.

I lørdags blev indsamlingens afslutning markeret i Fiskerhavnen med taler, musik, kaffe og pølser, hvorefter underskriftslisterne blev lastet på en af havnens kuttere og sejlet mod borgen, sådan rent symbolsk.

ARTIKLEN FORTSÆTTER UNDER LINKET

Thomas Christensen

Underskriftindsamlingsgruppen i Fiskerhavnens Venner har i dag sendt 17.287 underskrifter mod byggeri på Stejlepladsen i Københavns Sydhavn til Christiansborg. Før afsejlingen var der en række…

Overvældende positiv

Projektets afslutning giver arbejdsgruppen anledning til at evaluere indsatsen og hvordan, de er blevet taget imod.

»Det har ikke været svært, at få folk til at skrive under, jeg har næsten fået listerne taget ud af hånden,« fortæller Hanne Bierring, der blandt andet mødte meget stor forståelse hos fiskerne i Gilleleje.

»Også butikkerne har været overvældende positive, jeg tror vi har haft lister i alle butikkerne herude, og flere til. I alt har der ligget lister 47 steder,« summerer Karsten Clausen op.

Knap 5.000 af underskrifterne er indsamlet via skrivunder.net, og selv om det er en måske overraskende lille andel, så er der til gengæld masser af gode kommentarer fra underskriverne.

Over grænserne

Arbejdsgruppen har sammenlignet indsamlingen lidt med en tidligere indsamling i området, den gang for cirka 30 år siden, da byggematadorer havde set sig varme på Tippen, som byudviklingsområde.

»Vi ville gerne være bedre end dem, de fik samlet 12.500 underskrifter,« siger Karsten Clausen tilfreds.

Torben ’Chrisser’ Christensen gør op mærksom på, at der kun bor cirka 12.000 mennesker i den gamle del af Sydhavnen, bare for at sætte de 17.000 i perspektiv.

Og det er ikke kun selve indsamlingen, der er nået ud over bydelsgrænsen.

»Jeg hader selv at blive antastet på gaden med det ene og det andet. Så hvis det ikke havde været fordi sagen var så vigtig …,« slutter Britta Lunnemann.

De mange underskrifter markerer utilfredsheden med planerne om at bygge 550 boliger på Fiskerhavnens stejleplads. Foto: Martin Sørensen
SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Og den gyldne toiletbørste går til ……

Fuld af fejl: Ny basketballbane på Jagtvej bliver lavet om