FOTO: MICHAEL PALDAN

Sur 😠 Like 👍

Amagerkanere værner om deres hospital: To borgermøder om akutklinik

HOSPITALER. Socialdemokratiet og en borgergruppe holder hvert deres borgermøde henholdsvis 14. og 18. februar om Amager Hospitals fremtid – begge med udgangspunkt i en bekymring om akutklinikkens overlevelse.

HELE ØEN: Efter regeringen i januar offentliggjorde sit forslag til en sundhedsreform, hvori regionerne foreslås nedlagt, er der fra flere sider opstået bekymring for, om Amager Hospital i almindelighed og akutklinikken i særdeleshed er kommet i fare.

I sundhedsudspillet foreslog regeringen, at der skal oprettes 21 sundhedsfællesskaber på landsplan, hvert knyttet til et akuthospital.

Københavns og Frederiksberg Kommune er foreslået samlet til en enhed med Bispebjerg Hospital som omdrejningspunkt, mens Tårnby og Dragør Kommune ifølge præsentationen af udspillet er tilknyttet det sammenlagte Amager og Hvidovre Hospital i et sundhedsfællesskab med en række Vestegns-kommuner.

På en forespørgsel 16. januar til Sundhedsministeriet fik Amager Bladet det klare svar, at der ikke var planer om at lukke sygehuse – heller ikke på Amager.

Men blandt andre folketingsmedlem Peter Hummelgaard (S) har sat spørgsmålstegn ved, hvordan det vil gå hospitalet, hvis regionerne nedlægges og beslutninger flyttes fra folkevalgte regionsråd til staten og en regional sundhedsforvaltning.

»Det er en kendt sag, at embedsfolkene har forsøgt at lukke ned for Amager Hospital. Det er indtil nu blevet forhindret af de folkevalgte i Region Hovedstaden. Så når Lars Løkke nu pønser på at fjerne regionerne, så skaber det selvfølgelig maksimal usikkerhed om, hvorvidt Amager Hospital overlever, når vi kigger nogle år ud i fremtiden,« skrev Hummelgaard i et debatindlæg i januar.

Møder i Geislersgade og hos 3F

Uvisheden materialiserer sig i den nærmeste fremtid i hele to borgermøder om Amager Hospital og akutklinikken.

Det første er arrangeret af Socialdemokratiets 4. kreds Sundbyøster og foregår på torsdag 14. februar klokken 19.00 i Geislersgade 17.

Temaet er: ’Er du bekymret for Amager Hospitals fremtid?’ og borgerne kan møde et panel af socialdemokraterne Claus Hasselmann, Peter Hummelgaard og Verner Sand Kirk samt overlæge på Amager Hospital Arne Cyron og formand for Praktiserende Lægers Organisation i København, Jan Værnet.

Det andet borgermøde foregår på mandag 18. februar klokken 17.00-19.00 i lokalerne hos 3F Kastrup, Saltværksvej 68. Initiativtagerne er en borgergruppe med folketingskandidat for SF, Rasmus Steenberger, i spidsen.

Han er også initiativtager til underskriftindsamlingen ’Bevar akutklinikken på Amager Hospital’ på www.thepetitionsite.com/da/ som foreløbig har samlet 1.626 underskrifter.

Borgermødet har samme tema, og regionsrådspolitikere fra samtlige partier er inviteret til at sidde i panelet. Ifølge arrangøren har Enhedslisten, Dansk Folkeparti, Konservative, Radikale, Liberal Alliance og SF meldt deres ankomst.

Det samme har Dansk Sygeplejeråd og Jens Henning Rasmussen, specialeansvarlig overlæge på akutklinikken.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Hanne Bjørton

Om journalisten Hanne Bjørton

Journalist på Amager Bladet siden 2005. Jeg skriver om lokalpolitik, kultur og ikke mindst om mennesker på Amager.

6.873 input til kommunen: Københavnere vil have en mangfoldig by

Debat: Ambulancer skal kunne køre i busbanen