Københavnerne efterspørger en byudvikling. Her ses nybyggeri i Carlsberg Byen. Arkivfoto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix

6.873 input til kommunen: Københavnere vil have en mangfoldig by

Vi vil have en blandet by og endnu bedre forhold for cyklister – og så skal der tages hensyn til byens særpræg. Det viser input fra 6.873 københavnere i forbindelse med udarbejdelse af kommuneplanstrategien.

Det er vigtigt for københavnerne, at byens kvaliteter og særegenhed bevares, når byen udvikles. Og så skal Københavns udvikling fortsat give plads til mangfoldighed og møder på tværs.

Det viser en opgørelse af de input, som Københavns Kommune fik i efteråret, hvor man inviterede borgerne til dialog om byens udvikling ved en stribe arrangementer. 6.873 borgere gav deres mening til kende ved fællesspisninger, pop-up-arrangementer, debat på de sociale medier og en survey-undersøgelse.

Blandt de emner, som rigtig mange københavnere peger på, er bedre forhold for cykler og kollektiv trafik, samt at der tages hensyn til byens særpræg, når København udvikles – som for eksempel kulturmiljøer, grønne åndehuller og bykvarterernes forskellighed.

Midlertidig tænketank

For at få flere københavnere til at komme på banen havde kommunen nedsat en midlertidig tænketank med markante københavnerne med holdninger til byens udvikling. Tænketankens arbejde mundede ud i fem konkrete anbefalinger til Borgerrepræsentationens videre arbejde.

»I tænketanken synes vi, at man skal bevare København som en inkluderende by. Diversitet og forskellighed er kodeordene for vores forslag. Her skal være plads til mennesker med forskellig alder, indtægt og etnicitet. For mig er det især vigtigt, at man bevarer ’københavnerånden’, som for mig bl.a. indebærer, at Sanger-Søren og Louis Vuitton kan eksistere fint ved siden af hinanden,« siger designeren Mads Nørgaard, som var en af tænketankens medlemmer.

Glæde over mange input

Overborgmester Frank Jensen (S) glæder sig over de mange input.

»Det har været en stor fornøjelse at opleve så mange københavnere deltage i debatten om Københavns fremtid. På skoler, sociale medier og til folkekøkkener har vi mødt engagerede københavnerne med gode ideer og input, som vi vil tage med i vores videre arbejde. Vi skal udvikle København i fællesskab,« siger overborgmesteren.

Der vil blive arbejdet videre med de mange input i den endelige udgave af visionen for Københavns byudvikling ’Verdensby med ansvar – Kommuneplanstrategi 2018’, som ventes vedtaget i februar.

På baggrund af kommuneplanstrategien udvikles Kommuneplan 2019, som udstikker vejen for Københavns udvikling de næste 12 år.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Christian Olsen

Om journalisten Christian Olsen

Jourhavende hos North Media Hovedstaden og journalist på City Avisen. Har beskæftiget sig med lokaljournalistik i København i en årrække. Skriver bl.a. om politik, trafik, byudvikling, kultur og byens liv.

Selskaber inviterer til borgermøde om ny skybrudstunnel

Amagerkanere værner om deres hospital: To borgermøder om akutklinik