Niels E. Bjerrum, Socialdemokratiet, Borgerrepræsentationen, Københavns Kommune. PR-foto

Like 👍

Debat: Ambulancer skal kunne køre i busbanen

Af Andreas Keil, tillidsrepræsentant Hovedstadens Beredskab og

Niels E. Bjerrum, teknik- og miljøordforer og folketingskandidat for Socialdemokratiet

 

Hovedstaden vokser, og det samme gør det trafikale pres på byens hovedfærdselsårer. Det har skabt en række udfordringer for ambulancekørslen, men det findes der en nem og oplagt løsning på.

Beredskabet i Region Hovedstaden oplever en stigning i akutte ambulancekørsler uden udrykning (kørselskategori B), dette skyldes blandt andet en markant befolkningstilvækst samt en stigning af ældre i Region Hovedstaden.

Samtidig opfylder Region Hovedstaden ikke de fastlagte servicemåltal for responstider for akutte kørsler uden udrykning.

En af årsagerne til dette kan blandt andet være den tætte trafik, vi har i København, og her vil muligheden for at ambulancer kan benytte busbaner højst sandsynligt have en positiv effekt på responstiderne for kategori B-kørsler.

Derfor har Socialdemokratiet sammen med C og DF stillet følgende medlemsforslag i Københavns Borgerrepræsentation:

– At Teknik- og Miljøforvaltningen undersøger muligheden for, at ambulancer med kategori B-kørsler kan benytte busbanerne i Københavns kommune.

– At såfremt første at-punkt viser sig muligt, så udarbejder Teknik- og Miljøforvaltningen en model for ambulancekørsel med kategori B-kørsler i busbanerne i Københavns kommune.

Movia og busoperatørerne skal naturligvis tages med på råd, så der findes nogle gode, praktiske løsninger, der fungerer for alle parter og ikke gør vores busdrift mindre effektiv og stabil, men det er vores klare forventning, at ambulancerne med denne mulighed vil kunne mindske patienternes transporttid til stor gavn for Københavns og Regionens borgere.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Julie Stougaard

Om journalisten Julie Stougaard

Journalist på Nørrebro/Nordvest Bladet. Jeg brænder for at skrive historier, hvor læseren får bydelene helt ind under huden og møder mennesker med noget på hjerte.

Amagerkanere værner om deres hospital: To borgermøder om akutklinik

Og den gyldne toiletbørste går til ……