Nadeen Aiche og Mahar El-Jindaw er begge 17 år og studerende på Gefion Gymnasium i Indre København. Veninderne mødte hinanden i gymnasiet. Foto: Julie Stougaard

Studieretningen klares med kage og café latte

HYGGE. Det er opgavetid for 2.g’erne på Gefion Gymnasium, og Nadeen, som er opvokset i Blågårdsgade, har lokket veninden Mahar med på Café Griffens, hvor arbejdet kan forsødes til studievenlige priser.

 

 

STUDIELIV: Nadeen Aiche og Mahar El-Jindaw sidder koncentreret og kigger ind i hver deres Mac. De går i 2. g på Gefion Gymnasium og skriver studieretningsopgave.

»Jeg bor på Nørrebro, i Blågårdsgade, og så er det bare hyggeligt at sidde her og arbejde frem for at sidde derhjemme. Jeg sad også og arbejdede her igår,« fortæller Nadeen Aiche, som uden for studiet arbejder i kulturhuset på Kapelvej og i kaffebaren Shabaz på Åboulevard.

I dag har hun taget veninden og studiekammeraten Mahar El-Jindaw med på caféen, og det er der nogle klare fordele ved, fortæller Mahar.

»Det er nemmere at koncentrere sig, for det er ikke så let at lave overspringshandlinger, når man sidder her, og så spiller de god jazz,« siger hun med et smil.

Derudover er der studievenlige priser med kaffe til 30 kroner, og med billig kage er der ikke mange grunde til ikke at sidde her og arbejde, konstaterer de to piger.

Har aldrig følt sig utryg

Nadeen er vokset op i Blågårdsgade, og hun kan tydeligt se, at gaden og området har ændret sig, siden hun var barn.

»Der er sket en gentrificering, man kan se, at boligpriserne er steget. Jeg kender og hilser stadig på folk i kvarteret, men der er også nogle, der er flyttet, blandt andet fordi de har følt sig utrygge på grund af bandekrigen,« fortæller hun og tilføjer, at hun dog ikke på noget tidspunkt har følt sig utryg .

»Man mærker ikke bandekrigen så meget. Det er en intern konflikt, og måske føler jeg mig mindre udsat, fordi jeg er kvinde. Jeg synes egentligt, at det er mediedækningen, der får Nørrebro til at virke utryg. Det er en anden virkelighed, når man bor her.«

Fest og glade dage

Mahar bor på Østerbro, dog på grænsen til Nørrebro, påpeger hun med et smil, og hun elsker at komme på Nørrebro, særligt om sommeren.

»Der er Nørrebro fed. Der er mange gode caféer, og der er så dejligt og livligt om sommeren. Meget mere end på Østerbro, og så er forskelligheden meget større på Nørrebro, det kan jeg godt lide,« fortæller hun.

»Og så er man dejligt tæt på alting, når man er på Nørrebro. Du kan hurtigt komme ind til byen, og du kan nemt komme ind til Nørreport og komme ud af byen. Og om sommeren er der mange feder begivenheder, blandt andet Distortion. Det er en fed fest, og så er der noget, vi kan samles om og glemme alt det negative,« siger Nadeen.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Julie Stougaard

Om journalisten Julie Stougaard

Journalist på Nørrebro/Nordvest Bladet. Jeg brænder for at skrive historier, hvor læseren får bydelene helt ind under huden og møder mennesker med noget på hjerte.

Minister: Der må gerne være noget rod i gadebilledet, Østerbro kan godt blive lidt for poleret

Særudstilling på Den Blå Planet i vinterferien