Asta og Flora fra Blå Virgo på Skolen på Grundtvigsvej har sammen med kammeraterne vundet skolens toiletkonkurrence. Foto: Martin Sørensen

Og den gyldne toiletbørste går til ……

KAMPAGNE. Eleverne på Skolen på Grundtvigsvej har i en måned dystet om have de reneste toiletter, og guleroden var en check på 3.000 kroner, som hjalp arbejdet på vej.

RENE TOILETTER: Hvem husker ikke de uhumske skoletoiletter fra sin skoletid? Det har Skolen på Grundtvigsvej valgt at gøre noget ved.

»Nogle gange havde vi ikke så pæne toiletter,« fortæller Asta, der går i 3. klasse på Skolen på Grundtvigsvej.

Skolen har i en måned afholdt en toiletkonkurrence for at få rene og pæne toiletter på hele skolen.

Ideen om konkurrencen kommer fra elevrådet, der synes at skolens mange toiletter ikke alle var et besøg værd.

Flora fra Blå Virgo fortæller, at hendes gruppe var meget flittige med at samle papir op fra gulvet og sørge for at gøre toiletterne pæne efter brug.

For de fleste af eleverne var det en hel konkurrence i sig selv at kigge på skolens infoskærme for at se, hvem der fik et kryds, når skolens to pedeller Bent og Per havde tjekket skolens toiletter.

Klistermærke i toilettet

På en gul plakat på toiletterne står der tre vigtige informationer: Husk at vaske hænder, put papiret i toilettet eller skraldespanden og tal med Bent om der er gjort rent.

Asta fortæller om et af tiltagenede med rene toiletter.

»Vi har fået sat små klistermærker ned i toilettet, så drengene kan sigte efter dem. Før ramte de tit sædet, og det var ikke så lækkert.«

Skolen har over 30 nye og gamle toiletter, så der er nok at holde styr på.

Skoleleder Lise Ammitzbøll la Cour synes, det går bedre med at holde toiletterne pæne og rene end tidligere.

»Standarden er blevet bedre, og børnene er klar over, at det hjælper at have fokus på toiletterne. Vi har talt om, at det skal blive ved med at være pænt.«

Et aflåst toilet

Laura og Thorbjørn er formænd for elevrådet, der i alt har 75 medlemmer.

»Jeg synes, der er pænest på pigetoilettet, og tidligere var det lidt klamt med et tilstoppet toilet, så det blev låst af,« fortæller Laura.

Lise Ammitzbøl la Cour forklarer, at aflåsningen af toilettet måske var en hård måde at gøre det på, men det har hjulpet.

Flere af børnene fra elevrådet synes, at toiletforholdene er blevet markant bedre.

Thorbjørn går i 4. klasse, og elevrådet har kun rosende ord til overs for konkurrencen. Han ser gerne, at konkurrencen sker to gange om året.

»Vi har i elevrådet talt om at lave en kampagne til august, når de nye elever starter, så vi får to toiletkonkurrencer om året. Og så måske få lavet en toilet-vandrepokal,« smiler han og peger på toiletchecken på bordet.

En tur i Tivoli

Så var det blevet tid til at få overdraget den meget lange toiletcheck med en toiletbørste til Blå Virgo, der var de heldige vindere.

Måske skal pengene bruges til en tur i Tivoli?

Thorbjørn og co banker på døren hos Blå Virgo, der spændte sidder og venter.

»Det er flot klaret, I har fået et kryds alle fire uger. I har vundet, da I har haft de reneste toiletter, og I må bruge pengene til, hvad I vil,« siger Thorbjørn og slår ud med armene.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Heidi Engelund

Om journalisten Heidi Engelund

Jeg er journalist på Frederiksberg Bladet, og er altid glad for at skrive om det lokale, stort og småt, rundt omkring på Frederiksberg. Har du et godt tip, så er du altid velkommen til at maile til mig på hee@minby.dk

Debat: Ambulancer skal kunne køre i busbanen

Vink med en bundgarnspæl: 17.287 støtter til fred på Stejlepladsen