Foto: Martin Sørensen

Wow 🤩 Like 👍

Snigpremiere på Amagers skibakke i ferien

VINTERSPORT. Skibakken CopenHill på toppen af forbrændingsanlægget Amager Ressource Center åbner ekstraordinært tirsdag og onsdag. De skiløbere, som har testet pisten, er ovenud tilfredse.

MARGRETHEHOLM: Tirsdag og onsdag i denne uge kan nysgerrige skientusiaster prøve byens nye skibakke CopenHill på toppen af Amager Ressource Center. I sidste uge var en gruppe skiløbere på den grønne plast-løjpe for at teste forholdene. Den kommende klatrevæg på ydersiden af anlægget og øverste del af pisten, hvor der også kommer vandrestier og café, mangler stadig,

Foto: Martin Sørensen.

men skiforholdene er optimale, fortalte Marie-Louise Andreassen (foto øverst til højre) fra Skiklubben Hareskov, mens løbere fra klubben susede forbi:

»Vi arrangerer jo mange skiture, men nu har vi lige pludselig en rigtig træningsbane at komme ud på. Det er helt unikt for os. Men det er jo også bare for at lege og komme ud og hygge sig. Så det er både for talenterne, de seriøse løbere og bredden. Den ganske almindelige skiløber kan komme herud og træne til den årlige skiferie i stedet for bare at gå til skigymnastik – det er den ægte vare. Mange bruger de første dage af skiferien på at vænne musklerne til det hele, men det behøver man ikke nu.

Foto: Martin Sørensen.

For et par år siden var jeg på besøg på rensningsanlægget Lynetten og stod og kiggede herover. ’Bliver der virkelig en skibakke derovre? Aaarh…’ Nu er der både vandre- og løbestier sammen med bakken, og det har overrasket mig positivt. Alle skiklubberne har glædet sig til det her, og det er faktisk som at stå på en pist. Det er nok mere i hovedet, at man tvivler på det. Men selve oplevelsen – at man kan stå på ski i Danmark – er super super fed.«

 

De vildeste forhindringer

Marie-Louise er også med i kraftcentret for freestyle ski og snowboard under skiforbundet. Og Amager Bakke vil blive et trækplaster for udøverne, forudser hun:

»Vi får de vildeste forhindringer og baner, så talenterne virkelig kan boltre sig. Og så bliver det garanteret et levende mødested for alle de unge mennesker, der går op i det.«

Foto: Martin Sørensen.

CopenHill åbner tre løjper, slalombane, stier, legeområder, klatrebakke i næsten 80 meters højde og det færdige anlæg med skibutik og udlejning af alt udstyr, i løbet af april-maj.

Man booker skitid på forhånd. En time koster 150 kroner, men for 1.500 kroner om året kan man som medlem suse ned ad pisten alt det, man vil, på hverdage. Der er snigpremiere tirsdag 12. februar klokken 10.00-21.00 og onsdag 13. februar 10.00-18.00.

Se merepå: www.copenhill.dk

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Jacob Schneider

Om journalisten Jacob Schneider

Journalist på Amager Bladet og City Avisen. Lokalområdet særligt omkring Amagerbro og Sundbyerne har været en del af mit liv gennem snart 25 år på godt og ondt. Jeg går op i menneskers historier inden for kultur, sport, trafik, politik - og alle de andre ting, der påvirker folks liv og levned. Mail: jape@minby.dk. Tlf.: 26169647.

Haderslevgade på godt og kreativt

Den claraste stjerne på idrætshimlen