Vinderen af Nordisk Mesterskab i sild 2019 er René Tholander med sin ¿Sortsild i ny forklædning¿. Pr-foto

Gode sild i Nyhavn: Masterchef-deltager snupper sejren

SILDEBORD. For niende år i træk blev den nordiske mester i opskrifter med sild kåret i lørdags i Nyhavns Færgekro.

NYHAVN: »Silden smager af både flid og kreativitet, som vi ikke har set magen til.«

Sådan lød dommernes vurdering af René Tholanders ’Sortsild i ny forklædning’, der kom helt til tops, da åres bedste sildeopskrift blev kåret i Nyhavns Færgekro i lørdags.

René Tholander har tidligere vundet både første- og andenpladsen i sildemesterskaberne, der blev afviklet for niende gang. Han er friskoleleder i Kalundborg og en af forårets deltagere i TV3-madprogrammet Masterchef.

På andenpladsen kom årets yngste deltager, 24-årige David Mortensen, med ’Marineret sild med gran og enebær’. David er uddannet kok og driver sin egen kaffebar, Cupenhauge på Ryesgade på Nørrebro.

På tredjepladsen kom Rudy Damasco med ’Bornholmsk saltstegt sild i nye klæder’. Dommernes kommentarer: »Den nordiske silde-tradition er holdt ved med et twist af stegt-løg-puré.«

Vindersilden kommer her til foråret på Nyhavns Færgekros store sildebord, der består af 12 forskellige hjemmelavede specialiteter sild.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Christian Olsen

Om journalisten Christian Olsen

Jourhavende hos North Media Hovedstaden og journalist på City Avisen. Har beskæftiget sig med lokaljournalistik i København i en årrække. Skriver bl.a. om politik, trafik, byudvikling, kultur og byens liv.

Tag på yoga-date på Valentinsdag

Filmoptagelse i Dagøgade i aften