Caroline Mogensens datter Bente Marie, som udtrykker sin utilfredshed over kommunens besparelser foran Blågårdens Børnehus. Privatfoto

Debat: Alle skal have lige gode chancer i livet uanset social baggrund

AF Caroline Mogensen og Ninna Greve
Bestyrelsen i Blågårdens Børnehus
Blågårdsgade 15B
2200 København N

 

Kære kommunalpolitikere

Vi i Blågårdens Børnehus’ bestyrelse vil gerne give udtryk for stor bekymring over de varslede besparelser på daginstitutionsområdet.

Ude i institutionerne går de små københavnere rundt, som er vores fremtid. De er små, de er forvirrede og de er hundrede procent afhængige af, at der er voksne omkring dem med tid og overskud til at hjælpe dem på vej ind i en verden, som kører hurtigere og hurtigere.

Debatten fokuserer meget på institutionernes sommerferielukning. Vi er langt mere bekymrede for hverdagen.

Måske kan institutionerne med nød og næppe kan holde skruen i vandet trods besparelserne, men det er ikke godt nok. Institutionerne skal ikke være en nogenlunde halvtryg opbevaring af børnene, mens forældrene arbejder. Vi har netop stemt for et stærkt daginstitutions- og børneområde i København.

Selv hvis vi holder os til en kynisk, økonomisk kalkule er den planlagte nedskæring ufornuftig. Forskningen er entydig: Omsorg i de første leveår er altafgørende for, hvor velfungerende barnet udvikler sig til at blive senere hen.

Børneinstitutionerne er velsignet med nogle af de mest engagerede medarbejdere, men der er grænser for, hvor mange børn én voksen kan give omsorg samtidig. Der skal tørres næser, numser og tårer, der skal mades, trøstes og ryddes op. Hvordan forventer I, at der samtidig er tid til at skabe nærhed, ro og tryghed? Hvilke københavnere får vi mon ud af at amputere institutionerne så meget, at de voksne er stressede, og de små er utrygge? I et område som vores vil nedskæringerne ramme de mange udsatte børn ekstra hårdt. Kan vi ikke godt prøve at give den nødvendige omsorg til de små i stedet for at spare penge, som så skal bruges tifold på SSP og sociale indsatser senere?

Vi vil have en kommune med velfærd i topklasse, hvor du har gode chancer i livet, lige meget hvilken social baggrund du har.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Julie Stougaard

Om journalisten Julie Stougaard

Journalist på Nørrebro/Nordvest Bladet. Jeg brænder for at skrive historier, hvor læseren får bydelene helt ind under huden og møder mennesker med noget på hjerte.

Kramer forbedrer sin egen danske rekord

Haderslevgade på godt og kreativt