Mere end ti år efter, at Østerbro Skøjtehal blev revet ned, er der nye planer på vej mellem Parken og Østerbro Stadion. Arkivfoto: Pernille Høy Malmstedt

Elsker 😍 Like 👍

Politikere bakker op om 9000 kvadratmeter stort sportscenter ved Parken

ELITE: For omkring 10 år siden var en multihal mellem Parken og Østerbro Stadion på vej.

Det var i Parkens regi, og der skulle blandt andet være elitehåndbold og koncerter. Derfor blev Østerbro Skøjtehal revet ned.

Finanskrisen kom, Parken var i krise, og hallen blev aldrig bygget.

Sidenhen har der været en ekstra atletikbane og fleksibel parkering, når der er fodbold og koncerter i Parken.

Nu ønsker Team Danmark og Danmarks Idrætsforbund at skabe et nationalt elitesportscenter på grunden. Det bakker politikerne i Københavns Kommune op om.

»Det er et vanvittigt spændende projekt. Vi har alt for ringe muligheder for eliteidræt i København,« siger politisk ordfører for Socialdemokratiet på Københavns Rådhus, Jonas Bjørn Jensen.

Han har selv stemt for at gå videre med planerne i både kultur- og fritids- og økonomiudvalget.

I sidstnævnte udvalg måtte overborgmester Frank Jensen (S) træde uden for døren. Han er som formand for Team Danmark inhabil, og han har derfor heller ikke ønsket at udtale sig til Østerbro Avis.

Team Danmark og Danmarks Idrætsforbund arbejder med et elitesportscenter med en minimumsstørrelse på cirka 9.000 kvadratmeter.

Centret skal blandt andet rumme videnscenter, sportsfysiologisk testcenter, sportsmedicinsk klinik og multihal.

Udover at have synergieffekt med Parken, hvor FC København og landsholdet i fodbold har hjemmebane, og Østerbro Stadion, hvor to af Danmarks største atletikklubber hører hjemme, skal der være en synergieffekt med forskningen med Nørre Campus på Nørre Allé.

Jonas Bjørn Jensen ser et sådan elitesportcenter som noget, der kan løfte hele idrætsmiljøet i København.

Indtil videre er sagen fortsat på et undersøgelsesplan.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Thomas Frederiksen

Om journalisten Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

Busstoppesteder tages op politisk: “København kan da selv sætte køreplaner op”

Den første Guld Harald