Foto: Martin Sørensen

Sur 😠 Haha 😆 Like 👍

Busstoppesteder tages op politisk: “København kan da selv sætte køreplaner op”

KOLLEKTIV TRAFIK. Jakob Næsager (K) vil bede overborgmester Frank Jensen (S) svare på, hvorfor trykt information er fjernet fra busstoppesteder, uden at ældreråd, handicapråd og det politiske niveau er hørt. Samt hvornår København selv sætter køreplaner op i stedet.

KØBENHAVN: Movia har fjernet trykte oplysninger om busruter og afgangstider fra busstoppestederne, og beslutningen om at gøre det er truffet af trafikselskabets bestyrelse.

Medlem af Københavns Borgerrepræsentation, Jakob Næsager (K), er ikke tilfreds med, at ændringerne er sket uden en høring i ældreråd, handicapråd og lokaludvalg samt uden politisk behandling på rådhuset.

Det stiller han derfor spørgsmål om til overborgmester Frank Jensen ved næste møde i borgerrepræsentationen.

»Det er en meget ringe service, at man kun digitalt kan se ruter og afgangstidspunkter. For personer, der ikke er rutinerede brugere af smartphones, og for mange turister, der ikke kan læse, hvor de skal finde bussernes ruter og afgangstidspunkter, er det meget svært at orientere sig og rejse med bus i København,« siger Jakob Næsager.

Og giver et eksempel, som han selv oplevede forleden.

»Jeg stod på Vesterbro Torv, og på stoppestedet kunne jeg se, at bus 6A har endestation i Rødovre. Men det er et rigtigt dårligt informationsniveau for alle. Og især hvis man er turist og gerne vil i Zoo, så kan man ikke hurtigt orientere sig om, hvilken bus man skal med.«

“Det skal vi ikke finde os i”

Ud over den manglende politiske beslutningsproces og høring vil Næsager spørge til, hvorfor Frank Jensen ikke har taget initiativ til, at Københavns Kommune selv sørger for, at der fortsat er oplysninger om ruter og afgangstider samt hvornår han vil gøre det.

Fordi det er Københavns Kommune, der står for driften af stoppestederne og endda sender opgaven i udbud.

»Det skal vi ikke finde os i som københavnere. Hvis Movia ikke ville fortsætte med at orientere brugerne ved stoppestederne, bør det overvejes, om kommunen selv skal fortsætte med at opdatere busstoppestederne med beskrivelse af bussernes ruter og afgangstidspunkter. Traditionelt udskiftes køreplanen kun to gange årligt – ved overgang til sommer- og til vinterkøreplan. Det burde derfor ikke være nogen stor udgift eller megen besvær at bevare og opdatere ruter og køreplaner på stoppestederne,« siger Jakob Næsager.

Der er møde i borgerrepræsentationen igen 28. februar.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Hanne Bjørton

Om journalisten Hanne Bjørton

Journalist på Amager Bladet siden 2005. Jeg skriver om lokalpolitik, kultur og ikke mindst om mennesker på Amager.

Lille Frø går på de skrå brædder

Politikere bakker op om 9000 kvadratmeter stort sportscenter ved Parken