Mor og far og fire børn (hvoraf en blev født undervejs på sejladesen) sejlede rundt på verdenshavene i to år. Her er de ved bogreceptionen for nylig. Foto: Martin Sørensen

Tiden tæller – når man er på land

NY BOG. For et halvt år siden vendte Familien Rosentoft hjem til Østerbro efter to års sejlads ude i verden. Nu har moderen i familien udgivet en bog om at turde tage stilling, handle og forandre.

Hjemme igen: »Jeg savner at sejle, men det er fint at være hjemme og være sammen med vennerne igen,« sådan lyder det fra ni-årige Liva.

Fra sommeren 2016 og to år frem var hun ude at sejle med sine forældre og to søskende, der blev til tre undervejs, da Sylvester blev født for snart et år siden.

Familien solgte deres lejlighed i Nordre Frihavnsgade, og familien – særligt det ældste barn Gustav som nu er 16 år – sendte jævnligt rejseberetninger, som blev bragt i Østerbro Avis.

Læs også: Vendt hjem fra verdenshavene

Familien sejler rundt om jorden i to år

At inspirere andre

Nu har moderen i familien Cille Bindslev Rosentoft skrevet bogen ’Tiden tæller’ om oplevelserne fra Caribien om omegn og tværs over Atlanterhavet.

»Det er en familiebog og ikke en sejlerbog,« fastslår hun og nævner, at det ikke nødvendigvis er en sejlads, hun anbefaler for andre, men at folk tager stilling til deres hverdag og tør tage beslutninger, der kan ligge langt fra hverdagslivet.

Hendes mand Christian var allerede en rutineret sejler, inden de drog til søs, mens projektet næsten bogstavelig talt var dybt vand for hende.

»Jeg har haft lyst til at skrive historien både for at inspirere andre og også for at give et indblik i, hvordan det var at være afsted,« siger hun og nævner, at det ikke er en rosenrød beskrivelse. Der bliver både fortalt om det sure og det søde.

Familien tog afsted, fordi de følte, at de ikke havde kontrol over hverdagen, som havde taget styringen af dem.

Den foreløbige tid som er gået har vist, at de har lært noget af at være to år afsted.

»Det har været bedre end forventet. Vi er forandret og er ikke røget i det samme hul igen. Det betyder ikke, at vi ikke har travlt og løber stærkt, men vi forholder os til det, og vores børn er gode til at minde os om det,« fortæller Cille Bindslev Rosentoft.

Vuggestue og efterskole

Hendes mand arbejder fire dage – i stedet for fem- om ugen som snedker, mens hun selv både har passet Sylvester, samtidig med hun også har skrevet bogen, som er udkommet på Forlaget Frydenlund.

Til sommer begynder Sylvester i vuggestue, den ældste søn Gustav tog efter hjemkomsten på efterskole på Langeland, hvor han derfor bor det meste af tiden, mens de mellemste børn Liva på 9 år og Bertram på 12 går på Langelinieskolen.

»Børnene er vokset af denne her tur. De bidrager mere til familiefællesskabet, end de ellers ville have gjort. Gustav vasker selv sit tøj, Bertram tømmer opvaskemaskinen, og Liva bager, det er hun god til,« fortæller Cille Bindslev Rosentoft, som også nævner, at børnene følger fint med i skolen på trods af to år væk, hvor de blev undervist af hende på båden.

»De er godt med fagligt, og så har de fået så meget mere, end de ellers ville have gjort,« siger Cille Bindslev Rosentoft, der underviste på en erhvervsskole, inden familien tog ud at sejle. Så den del var ikke helt fremmed for hende.

Læs også nogle af familiens rejsebreve i Østerbro Avis fra de to års sejlads:

Dykning, fisk og hajer

Jul og nytår i Caribien

Modvind, regn og store bølger

Cille Bindslev Rosentoft: Tiden tæller
160 sider
Forlaget Frydenlund

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Netværk for udsatte børnefamilier

Stine fra Sundby er i finalen i pin up-konkurrence i Las Vegas