Stine Nyboe-Bek er i finalen i Miss Viva Las Vegas Pin Up Contest til april. Foto: Kirstine Ploug

Elsker 😍 Wow 🤩 Like 👍

Stine fra Sundby er i finalen i pin up-konkurrence i Las Vegas

PIN UP-STYLE. Som den første dansker er Stine Nyboe-Bek i finalen i Miss Viva Las Vegas Pin Up Contest til april. »Jeg er tiltrukket af gamle dage, gammel musik og flotte kjoler, der bare sidder bedre,« fortæller den 38-årige makeup-artist.

SUNDBY: Der er stilsikkerhed og schwung over hendes flotte kjoler i 50’er-look, knaldrøde læber, perfekte make-up og kobberrøde hår.

Og i mandags fik Stine Nyboe-Bek at vide, at hun som den første dansker er kommet i finalen i Miss Viva Las Vegas Pin Up Contest, som foregår i Las Vegas til april.

Seks finalister er udvalgt af en dommerkomité og andre seks, deriblandt Stine, er stemt i mål på nettet af en masse mennesker.

50’er-stilen er hverdagslook og livsstil i pin up- og rockabilly-miljøet, som Stine er en del af.

»Jeg kan godt lide gammel musik og at indrette mig med ting, som har karakter og er lidt gammeldags, for eksempel har vi en jukebox derhjemme. Jeg har også altid godt kunnet lide amerikanerbiler, og min mormor introducerede mig for Doris Day, som jeg synes er helt fantastisk. Jeg er i det hele taget tiltrukket af gamle dage,« fortæller Stine.

Har det godt i sådan en kjole

Den 38-årige makeup-artist bor i Sundby med sin mand, sin datter på fem år og sin søn på tre år.

Efter hun var blevet mor, blev Stine særligt glad for tøjstilen.

»Efter jeg havde fået min datter, havde jeg svært ved at tabe mig igen. Så jeg tænkte over, hvordan jeg kunne føle mig pæn, selv om jeg havde taget alle de kilo på. Jeg synes, at kvinder er smukke i de kjoler her, uanset om de er størrelse small eller extralarge. Og når jeg tager sådan en kjole på, så har jeg det godt,« fortæller hun.

Hun mestrer på grund af sit job makeup til perfektion og har gået på kursus for at lære at sætte hår.

»Jeg er stadig nybegynder i forhold til den her stil, men jeg bliver bare glad, når jeg ser godt ud. Det er ikke for, at det skal lyde superoverfladisk, men der er mange kvinder, som har noget ved dem selv, de ikke er så glade for. Jeg prøver i stedet at fokusere på det, der gør mig glad,« siger Stine.

Glæder sig til at blive ældre

Selv om Stine er 38 år, tænker og siger hun tit selv, at hun er 40.

»Fordi jeg faktisk glæder mig til at blive 40 og til at blive ældre og få lidt linjer i ansigtet. Det gør mig ingenting, hvis bare jeg har en flot kjole på og lidt rød læbestift.«

»Jeg fik en fantastisk bog af min mormor ’Advanced Style’ med fotos fra New York af kvinder i +60-alderen, der har en flot stil, og de kan både være konservativt klædt eller en eksplosion af farver. Det var så inspirerende for mig,« fortæller hun.

Spørgsmålet om, hvor ung eller gammel man føler sig, handler om at se frem i stedet for tilbage, synes hun.

»Jeg står tit i mit job og taler med kvinder, der er 60-70 år, og der er jo altid nogen, der synes man er ung. Hvorfor så gå og sige til sig selv, at man er gammel, bare fordi man snart fylder 40. Og der er ikke noget galt med at være gammel – jeg glæder mig! Også til at blive klogere på mig selv.«

Stine kalder sig også Miss Confetti. Følg hendes blog www.missconfetti.dk og på Instagram missconfettidk.

Om pin up-stilen og konkurrencen

Miss Viva Las Vegas Pin Up Contest finder sted ved Viva Las Vegas Rockabilly Weekend 18.-21. april. For at vinde skal man (frit oversat) være en moderne pin up, en positiv, professionel, venlig og medmenneskelig kvinde, der lyser op i mængden. Læs mere om konkurrencen her

Begrebet pin up stammer fra 1940’erne, hvor letpåklædte skuespillerinder og danserinder på plakater og postkort blev sat op på væggen med knappenåle – på engelsk ’pinned up’. Siden er pin up blevet en stilart, hvor kvinder med opsat hår og makeup klæder sig i kjoler i 50’er stil.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Hanne Bjørton

Om journalisten Hanne Bjørton

Journalist på Amager Bladet siden 2005. Jeg skriver om lokalpolitik, kultur og ikke mindst om mennesker på Amager.

Tiden tæller – når man er på land

Tulle reddede familiefar fra druknedøden