De hvide ringe markerer de tre steder der skal bygges broer på Sluseholmen. Byggeriet lukker vejen i cirka halvandet år, hvilket bliver en trafikal udfordring. Illustration fra tidligere naboorientering

Trafikudsigt: Sluseholmen lukker for bilister i halvandet år

Arbejdet med at bygge broer betyder trafikomlægninger fra omkring 1. marts

TRAFIK: Rygterne har svirret på og omkring Sluseholmen og beboerforeninger har spurgt både avisen og kommunen. Kan det passe, at Sluseholmen bliver spærret af i måneder?

»Jeg savnede besked fra kommunen, for vi har i forvejen udfordringer med blandt andet trafikken ved skolen,« siger Ib Frederiksen, der er formand for EF Egholm.

I Askholm Lejerforening brugte man sine politiske forbindelser, og fik borgerrepræsentanten Niels E. Bjerrum (S) til at spørge om planerne for trafikafviklingen i forbindelse med lukningen.

Kommunen har nu svaret begge og vejen skal ganske rigtig lukkes i 18 måneder.

Lukket for bilister

Kommunen skriver:

’Bilisterne vil i hele perioden kunne køre til og fra deres boliger, fra henholdsvis Vasbygade eller fra Sjællandsbroen. Men de kan ikke benytte Sluseholmen som gennemkørselsvej.’

Kommunen lover at fodgængere og cyklister stadig vil kunne færdes i området på midlertidige broer og stier. Til gengæld vil bussen mærke lukningen:

’I retning fra Sjællandsbroen skal stoppestedet for enden af Sluseholmen benyttes, og fra Vasbygade kører bussen ad Teglholmsgade ned til Netto hvor den vender, og kører via Teglholm Tværvej og Teglholm Allé retur til Vasbygade.’

»Jeg er tilfreds med at have fået svar på mine spørgsmål, og er ved at formidle oplysningerne videre til beboerne og andre foreninger i området,« siger Ib Frederiksen.

Præcis hvornår vejen bliver lukket ved kommunen ikke, men skriver ’omkring 1. marts’. Cirka en uge før sætter man gule trafikinformationstavler op til bilisterne i alle større kryds i området.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Fra Californien til Nørrebro

Et psykedelisk show af de store i Nordhavn i weekenden