Lysende kuber. Foto: 3B Partnerskabet.

Se lyset i disse dage: Urbanplanens årlige lysfest har fået vokseværk

URBANPLANEN: Urbanplanens Lysfest har i år teamet op med Copenhagen Light Festival, som danner rammen om en række stemningsfulde lysoplevelser i København i februar måned. Så da lysfesten skruede op for lys, liv og leg i Englandsparken i fredags, markerede det startskuddet på en måned fuld af lyskunst over hele København.

Lysfesten i Urbanplanen har efterhånden etableret sig som fast tradition i de kolde vintermåneder. Det er dog første gang, at festen er en del af programmet på Copenhagen Light Festival. Formålet er dog stadig det samme, nemlig at skabe lys, liv og tryghed i den mørke tid. Derfor kan man også under lysfesten møde lokale aktører med fokus på netop tryghed samt udvikling af de grønne områder på Amager.

Skoleelever fra lokalområdet har bidraget til lysfesten med egne kreationer: en stor lysende giraf, parkourbænke og fuglehuse. Eleverne har forud for lysfesten gennem et skoleprojekt og samarbejde med Områdefornyelsen Sundby haft fokus på netop at skabe lys og liv i Englandsparken, og de flotte figurer er et produkt af det forløb. Andre lokale aktører har bidraget til lysfesten ved at lave dampende varme supper, lokal æblemost, konkurrencer og krea-workshops, mens de stemningsfulde toner er leveret af Simon Dokkedal fra Den Sorte Skole.

Festens store lysinstallation er en gigantisk, eventyrlig lyslabyrint, hvor gæster kan »fare vild, finde vej og overgive sig selv« til lyset i gangene. Kunstnerne bag værket er Benjamin Noir og Mads Vegas, og det vil kunne opleves i Englandsparken indtil 24. februar.

Lysfesten er sponsoreret af Amager Vest Lokaludvalg, Områdefornyelsen Sundby og Boligforeningen 3B.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Jacob Schneider

Om journalisten Jacob Schneider

Journalist på Kgs. Enghave & Valby Bladet og Amager Bladet. Lokalområdet særligt omkring Amagerbro og Sundbyerne har været en del af mit liv gennem godt 20 år, de seneste fire på godt og ondt. Jeg er nysgerrig på menneskelivets mangfoldige historier inden for kultur, sport, trafik og politik. Mail: jape@minby.dk. Tlf.: 26169647.

Hvilken musik er der indeni Hans Engell? Mød ham i Mogens Dahl Koncertsal

Andreas Mogensen: Sådan blev jeg astronaut