Modelfoto: Iris/Ritzau Scanpix

Sigtelse mod 25-årig: Kopierede lærebøger og solgte dem til studerende

En 25-årig mand fra Valby er blevet sigtet for ulovligt salg af piratkopierede lærebøger.

I løbet af den seneste måned har Statsadvokaten for Økonomisk og International Kriminalitets (SØIK) – også kendt som Bagmandspolitiet – slået til mod to 25-årige mænd i henholdsvis Nørresundby i Nordjylland og i Valby, som er blevet sigtet for ulovligt salg af piratkopierede lærebøger.

»Studerende fra hele landet har overført penge til de to kopi-sælgere og har efterfølgende fået tilsendt en pdf-fil med en komplet udgave af de pågældende bøger. Med ransagninger og sigtelser har vi slået ned på de to sælgere,« fortæller Michael Lichtenstein, vicepolitiinspektør i SØIKs IPR-gruppe, som har fokus på overtrædelser af immaterielle rettigheder, i en pressemeddelelse.

Der blev foretaget ransagninger på begge mænds adresser, senest i denne uge, hvor det var den 25-årige fra Valby, der fik uanmeldt besøg af IPR-gruppen.

Den 25-årige fra Nørresundby menes at have kopieret og solgt 50 forskellige slags lærebøger til blandt andet lærerstudiet. Manden fra Valby menes at have kopieret og solgt cirka 25 forskellige bøger hovedsageligt inden for økonomi, finans og markedsføring.

Umiddelbart er der intet, der tyder på, at der er en relation mellem de to mænd.

Køb af kopier er også ulovligt

Det er både ulovligt at kopiere og sælge bøgerne, samt at købe dem, understreger Michael Lichtenstein

»Mange af køberne af kopibøger er måske ikke klar over, at når man downloader en piratkopieret lærebog, så fremstiller man også sit eget eksemplar. Det er strafbart efter ophavsretsloven. Så ligesom med alle andre lovovertrædelser er vores simple råd: Lad være. Både med at kopiere og sælge, samt at købe disse kopi-varer,« lyder det fra Michael Lichtenstein.

Sagerne er anmeldt til SØIK af Rettighedsalliancen på vegne af de berørte forlag. SØIK vil ikke udelukke, at der kan komme lignende aktioner fremadrettet. 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Nørrebroeren med de grønne fingre fejrer fødselsdag

Nye smagsoplevelser i madhallen: »Som min italienske bedstemor lavede dem«