Det er på dette brune stykke jord i Kulbanekvarteret, der skal anlægges en 8-mandskunstgræsbane, som altså nu er tilbage på anlægslisten i 2019. Arkivfoto: Michael Paldan

Kulbaneparkens Venner: “Fodboldbanen er et plaster på en ellers dårlig situation”

KULBANEPARKEN. Ærgrelse er vendt til glæde i Kulbaneparken, efter Kultur- og Fritidsudvalget i sidste uge har besluttet at overføre anlægskroner til Teknik- og Miljøforvaltningen, så de kan gå i gang med at planlægge den ellers udskudte kunstgræsbane.

I SPIL IGEN: Skuffelsen var stor, da avisen i januar mødtes med Benjamin Friis, der er formand for den frivillige forening ’Kulbaneparkens Venner’. Kort forinden havde Teknik- og Miljøudvalget nemlig meldt ud, at anlæggelsen af den nye Kulbanepark var udskudt, som følge af anlægsloftet, der kræver, at kommuner kun må anlægge for at vist beløb om året.

»Havde jeg en tryllestav, trak jeg projektet tilbage på listen over ting, der skal anlægges i år,« sagde Benjamin Friis i januar.

Nu vil det nok være en overdrivelse at kalde Kultur- og Fritidsudvalget for tryllestave, ikke desto mindre kunne de torsdag sende en god nyhed tilbage til Kulbaneparken: planlægningen af den 8-mandskunstgræsbane, som er en del af den kommende Kulbanepark, er tilbage på listen over projekter, der skal igangsættes i år.

De vigtige projekter
Kultur- og Fritidsforvaltningen giver med andre ord en del af deres tilladte anlægsbudget i 2019 til Teknik- og Miljøforvaltningen, så de kan bruge pengene til at planlægge kunstgræsbaner i henholdsvis Kulbaneparken og Nørrebroparken, og så udviklingen af Pioparken kan fortsætte.
Socialdemokratiets medlem af Kultur- og Fritidsudvalget, Jonas Bjørn Jensen forklarer beslutningen således:

»I Kultur- og Fritidsudvalget har vi valgt at løfte kunstgræsbanerne i Kulbaneparken og Nørrebroparken samt udviklingen af Pioparken tilbage igen. Jeg kan godt forstå, at disse ting ikke fylder så meget i Teknik- og Miljøudvalgets prioritering, hvor der er meget i spil. Men i Kultur- og Fritidsudvalget sidder vi present med, hvor stort behov der er for de her ting. Vi kan eksempelvis se, hvor lange ventelisterne er til at spille fodbold. Derfor fandt jeg ud af, at vi kunne give noget af vores anlægstal til Teknik- og Miljøforvaltningen, så de tre projekter kan påbegyndes i år,« siger han.

Det store frivillige arbejde
Når det lige var planlægningen af kunstgræsbanen, man valgte at hive ned fra anlægsloftet, skyldes det ifølge Jonas Bjørn Jensen, at området har behov for flere faciliteter:

»Kulbanen er et område, der skriger efter faciliteter, så de har brug for den her kunstgræsbane. Desuden er det et område med en masse frivillige, der sammen med fodboldklubben Rikken løfter et kæmpe ansvar og yder et stort arbejde med børn og unge i området. I Kultur- og Fritidsudvalget frygter vi, at det store arbejde vil gå tabt, hvis vi venter med at sætte gang i planlægningen af kunstgræsbanen, og derfor har vi besluttet at bringe den tilbage i spil,« siger han.

Og nyheden vækker glæde i Kulbaneparken:

»Det var dog en helt fantastisk nyhed. For Kulbaneparkens Venner betyder det jo, at vi går fra at have en masse bristede drømme til igen at håbe på, at vi også i år ville kunne nå nogle af vores mål herude,« siger Benjamin Friis.

»Et plaster på såret«
Formanden for Kulbaneparkens Venner er imponeret over, at det rent faktisk er lykkedes to udvalg at arbejde sammen om at løfte parken.

»Det er et plaster på en ellers dårlig situation. Parken er stadig på pause, men nu har de valgt at prioritere fodboldbanen, og om man kan lide fodbold eller ej, så skaber sådan en fodboldbane et større fællesskab. Mange børn og unge herude mangler noget at lave, og her giver fodboldbanen jo en fantastisk mulighed for at få rørt sig,« siger Benjamin Friis.

Også formand for Kulbanekvarterets Kvartergruppe, Inge Grønlund, er glad for, at Kultur- og Fritidsudvalget har haft fokus på Kulbanekvarteret. Hun slår dog fast, at den lille million, de har sendt over til Teknik- og Miljøforvaltningen, langtfra er nok til at anlægge selve fodboldbanen i 2019:

»Desværre er Kultur- og Fritidsudvalgets en million kroner langtfra nok til at anlægge selve kunstgræsbanen – det koster snarere det tidobbelte. Men det er pragtfuldt, at vi nu kan detaljere planerne for fodboldbanen, så de er klar til udbud og anlæg i 2020. Og så håber jeg meget, at politikerne beslutter, at fodboldbanen skal anlægges i 2020. Det vil kræve en ny politisk beslutning, da hele Kulbaneparken lige nu er sat i bero,« siger hun og tilføjer:

»Jeg håber lige så meget, at politikerne vil prioritere, at resten af parken kan startes op igen i 2020, så Kulbanekvarteret kan få en grøn og tryg park som ramme om fællesskaber for vores kvarter og for resten af københavnerne.«

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Årets gang i Frederiksberg Fonden

Bæredygtige festivaler i København