Reklameskiltet på Valby Langgade 53 var både onsdag eftermiddag og torsdag morgen slukket. Kommunen varsler et påbud, da skiltet er sat op uden tilladelse. Foto: Frank S. Pedersen

Klart ulovligt: Reklameskilt skabte røre på Valby Langgade

Valby har fået endnu et stort reklameskilt, denne gang i øjenhøjde på Valby Langgade.

MILJØ: Tonen på facebooksiden ’Valby 2500 ..’ var ikke til at tage fejl af tirsdag aften: Et nyt lysende reklameskilt på gavlen af Valby Langgade 53 pyntede ikke i gadebilledet.

Michael Thyrring

Valby 2500 for os der holder af Valby has 6,028 members. For alle der holder af Valby. Valby defineret bredt, inklusiv naboområder, som valbyborgere har…

Utilfredsheden fortsatte onsdag morgen og fra redaktionen sendte vi en forespørgsel til Teknik- og Miljøforvaltningen, om man kendte til reklameskiltet, og hvis man gjorde, hvilke betingelser, der så var for godkendelsen.

Onsdag eftermiddag var skiltet slukket, hvilket fortsat var tilfældet torsdag morgen. Her var der også svar fra kommunen:

’Kommunen har ikke givet tilladelse til opsætning af skærmen. Derfor vil Teknik- og Miljøforvaltningen nu sende et varsel om påbud om nedtagning af skærmen til såvel ejeren af bygningen som lejeren af forretningen.’

ARTIKLEN FORTSÆTTER UNDER BILLEDET

Reklameskiltet inden det blev slukket. Billedet er taget onsdag middag af udvalgssekretær i Valby Lokaludvalg, Dorthe Eren.

Med høringsfrist

Om kommunens varsel om påbud og det slukkede skilt hænger sammen vides ikke. Men til gengæld kan det godt tage sin tid før der er en afklaring af skiltets fremtid. Valby Lokaludvalg henvendte sig også til kommunen og fik samme svar som avisen, og skriver desuden på sin facebookside at:

’De får en høringsfrist, og mulighed for at klage, så det kan godt tage noget tid før skærmen reelt er væk.

Kommunen kan ikke selv foranledige skærmen fjernet.’

Skiltetrend

Det lysende reklameskilt er det andet, der på kort tid er dukket op i gadebilledet i Valby.

LÆS OGSÅ: Naboer til skilt ser rødt, -og blåt, -og gult

I september sidste år lyste et reklameskilt på taget af en etageejendom ved Lyshøjgårdsvej ved stationen op for første gang og fik sindene i kog hos blandt andre naboer og genboer.

Her fulgte kommunen op for at finde en mindelig løsning, hvor der blev taget hensyn til både beboere og virksomheden.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

»Om og om igen«: Udstilling viser hverdagslivet og de kønnede misforhold

Det nye 5-øren inviterer indenfor