Farvel til disse træer. Foto: Københavns Kommune

Sur 😠 Ked 😭 Like 👍

17 friske og unge træer på Kastellet skal fældes

Fredet: I løbet af februar fjerner Teknik- og Miljøforvaltningen 17 unge løvtræer fra Kastellet, fordi der som udgangspunkt ikke må plantes nye træer ved det fredede fortidsminde, oplyser Københavns Kommune.

Træerne står på Smedelinien, der adskiller den indre og ydre voldgrav ved Kastellet. Det er ahorn og rød hestekastanje, som er cirka fem meter høje.

Teknik- og Miljøforvaltningen, som står for naturplejen af den ydre del af Kastellet, plantede i alt 33 træer i 2012 som supplement til de mange gamle træer langs stien på Smedelinien.

Forvaltningen var desværre ikke opmærksom på, at træplantningen krævede tilladelse fra Slots- og Kulturstyrelsen i forbindelse med Kastellets status som fortidsminde.

Teknik- og Miljøforvaltningen har siden søgt om at få træerne lovliggjort.

Afgørelsen fra Slots- og Kulturstyrelsen giver dispensation til, at 8 af de oprindelige 33 træer fra 2012 kan blive stående, da disse træer vurderes at have mindre indflydelse på fortidsmindet, mens 17 træer skal fjernes.

Otte træer er gået ud siden plantningen og er allerede fjernet, skriver kommunen til Østerbro Avis. 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Thomas Frederiksen

Om journalisten Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

Kvartet til tidens ende

Lokaludvalg til borgmestre: Tåbeligt ikke at redde frivillige, grønne projekter