Foto: Nikolai Linares/STF

Bæredygtige festivaler i København

Miljø: Festivaler, som ønsker støtte fra Københavns Kommunes festivalpulje, skal fremover vurderes på, om de er bæredygtige. Det har et flertal i Kultur- og Fritidsudvalget på mødet torsdag 31. januar besluttet.

Beslutningen glæder kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Alt.). »Hvis vi skal lykkes med den bæredygtige omstilling, er det vigtigt, at vi ikke bare snakker om den, men arbejder den ind i al den konkrete politik, vi kan«.

Konkret har Kultur- og Fritidsudvalget besluttet, at der tilføjes et kriterium til den liste af kriterier, Kultur- og Fritidsudvalget uddeler midler fra festivalpuljen ud fra. Det nye kriterium betyder, at festivaler fremover bliver vurderet på, om de »tematiserer bæredygtighed og/eller arbejder bæredygtigt i produktion og afvikling af festivalen, eksempelvis med udgangspunkt i FNs verdensmål«.

Det nye bæredygtighedskriterium tilføjes til en liste af kriterier bestående af kvalitet og originalitet, relevans, samarbejde med aktører, eksperimenterende karakter, aktivering, mangfoldighed, tidsmæssig og geografisk spredning samt udvikling og fornyelse.

nmb

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

René Mølskov

Om journalisten René Mølskov

Journalist med ansvar for Vesterbro Bladet. Jeg har en forkærlighed for lokale nyheder, politik og features. Jeg tror på, at Vesterbro Bladet kan gøre en stor forskel i bydelen. Kontakt mig altid gerne med tip om stort som småt.

Kulbaneparkens Venner: “Fodboldbanen er et plaster på en ellers dårlig situation”

19-årig dræbt: Nu er fem anholdt for nytårsdrab