Dea Trier Mørch, ¿Tidlig morgen i køkkenet - Baska¿, 1976. Foto:PR

»Om og om igen«: Udstilling viser hverdagslivet og de kønnede misforhold

UDSTILLING: Vi vasker tøj, vi gør rent, vi passer børn, vi laver kunst.

Koldinggade 12 på Østerbro viser en lavpraktisk udstilling om hverdagslivet. Blandt værkerne som udstilles, er litografier af den kendte afdøde Østerbro-kunstner Dea Trier Mørch.

Om alle de huslige opgaver, der uanset familieforhold, social baggrund, alder og psyke udføres hver eneste dag parallelt rundt om i de mange hjem.

Arbejde der kun ses, når det ikke bliver gjort. Huslige gøremål der genskabes om og om igen. Endelig er bunden af vasketøjskurven nået, men dagen efter er den atter fyldt op.

Om og om igen foregår der fødsler over hele jorden. Når et nyt barn bliver født, fødes der også en hel ny dagligdag med og omkring det barn og mange praktiske gøremål fødes.

Titlen på udstillingen »Om og om igen« peger også på de kønsmæssige skævvridninger, der måske eksisterer i det praktiske arbejde i familierne og som også er at finde i kunstverdenen.

En diskussion der tages op om og om igen.

Der er fernisering på udstillingen fredag 8. februar klokken klokken 17 til 20. Udstillingen, der er kurateret af Camilla Thorup og Anne Torpe kan ses til 22. februar. 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Avatar

Om journalisten NMB

North Media Bureau (NMB) er de københavnske lokalavisers nyhedsbureau. Det leverer hver dag korte historier om samfund, kultur og sport.

Debat: »Arrogant svar fra Movia-direktør«

Klart ulovligt: Reklameskilt skabte røre på Valby Langgade