Et 26-årigt medlem af Loyal To Familia er netop blevet udvist af Danmark for bestandigt. Foto: Ritzau Scanpix

Elsker 😍 Wow 🤩 Like 👍

Bandemedlem udvises for bestandigt

DOM: Højesteret har netop bestemt, at Mir Zohaib Hussain, der har været medlem af LTF siden maj 2015, skal udvises af Danmark for bestandigt. Han er samtidig idømt tre år og seks måneders fængsel for et uprovokeret overfald på en tilfældig fængselsbetjent, der netop havde fået fri fra arbejde i Vestre Fængsel, narkotikakriminalitet og forsøg på hæleri. Det skriver Ekstra Bladet.

Straffen blev fastsat som en tillægsstraf til tidligere domme.

Den 26-årige Mir Zohaib Hussain, som er født og opvokset i Danmark, slap for ubetinget udvisning i by- og landsret, men Højesteret mener ikke, at der er tale om et uproportionelt indgreb i strid med artikel 8 i Den Europæiske Menneskerettighedskonvention at udvise Hussain for bestandigt.

‘Højesteret har herved særlig lagt vægt på den langvarige fængselsstraf, som (dømte) idømmes for blandt andet det meget alvorlige angreb på en fængselsbetjent, der må ses som et angreb på et led i en grundlæggende funktion i et demokratisk retssamfund’, skriver Højesteret i dommen, som mener, at der er en betydelig risiko for, at han også fremover vil begå samfundsskadelig kriminalitet i Danmark, hvis han ikke udvises.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Julie Stougaard

Om journalisten Julie Stougaard

Journalist på Nørrebro/Nordvest Bladet. Jeg brænder for at skrive historier, hvor læseren får bydelene helt ind under huden og møder mennesker med noget på hjerte.

Lovlig eller ulovlig: Udvalg følger byggeplaner på bryggen nøje

Manden, der fik løbekulturen til Danmark, har sagt farvel: Sparta får ny formand efter 33 år