STORM20 udstiller lysværk og arrangerer workshop som en del af Copenhagen Light Festival. Foto: STORM20
in , ,

Københavnske neonskilte og matematisk model: Oplev særligt kunstværk i aften

FERNISERING: I krydset mellem Stormgade og H. C. Andersens Boulevard bliver der i dag 6. februar kastet lys over STORM20. Fra klokken 17 ferniseres et helt særligt lysværk i anledningen af Copenhagen Light Festival, der vil kunne opleves hele februar måned. Udover at lysværket bliver vist, vil der også være mulighed for at lave sit helt eget lysværk i STORM20s lokaler.

Dark Matters står bag neonværket

Designstudiet Dark Matters har skabt kunstværket, der bliver ferniseret i aften. Designstudiet er kunst balanceret mellem alt fra arkitektur til scenografi. De er inspirerede af Københavns neonskilte, og det er lysværket, der lyser for første gang i aften også. Udover at lade sig inspirere af det københavnske gadelys, bærer værket også præg af Alan Turings matematiske model reaction-diffusion, der i den positivistiske verden har beskæftiget sig med dyremønstre på zebraer og katte. Modellen bruges i dag også i computergrafiker. Lysværket beskrives som: »en kunstform, der tiltaler unge til at lære kodning og tit er en del af digitale workshops og makerspaces verden over,« skriver STORM20 i en pressemeddelelse.

Ferniseringen og workshop er gratis.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV
Avatar

Om journalisten NMB

North Media Bureau (NMB) er de københavnske lokalavisers nyhedsbureau. Det leverer hver dag korte historier om samfund, kultur og sport.

Aktiv vinterferie: Amager Børnemusikfestival spiller op til dans

Lovlig eller ulovlig: Udvalg følger byggeplaner på bryggen nøje