Søren Lütken er nabo til det kommende byggeri på bryggen ved Teglholmsgade 12-14. Bygherrren vil gerne bygge en pavillon, som kun er delvis har delvis offentlig adgang, hvilket er imod lokalplanen. Foto: Martin Sørensen

Lovlig eller ulovlig: Udvalg følger byggeplaner på bryggen nøje

BYGGERI. Utilfredse naboer planlægger stadig at klage over kommunens tilladelse til at den i lokalplanen offentlige adgang til bryggen kun bliver delvis.

FÆLLESAREAL: Der blev givet grønt lys i Teknik- og Miljøudvalget i mandags. Forvaltningen kan gå i gang med at udarbejde en byggetilladelse til den ansøgte pavillon på bryggen ved Teglholmsgade 12-14. Og formulere den tinglysning, der skal sikre offentlig adgang til området.

Pavillonens indretning og disponering mellem Café-, delte- og beboerfaciliteter. Udklip fra dagsorden i Teknik- og Miljøudvalget

Både byggetilladelse og tinglysning skal dog en gang mere rundt om udvalget, betingede De Radikale og SF sig i en protokolbemærkning:

’Radikale og SF ønsker, at den konkrete formulering af byggetilladelse og tinglysningen behandles i udvalget, for at følge sagen helt til dørs.’

Stadig håb

Det glæder Søren Lütken, der som nabo har været en af hovedkræfterne bag modstanden mod bygherrens planer om at opføre en pavillon med delvis privat indhold. I lokalplanen er området udlagt til offentligt.

»Beslutningen betyder, at de åbenbart har accepteret, at pavillonen og området både skal bruges til private og offentlige formål. Men når udvalget skal se på sagen igen, er der stadig håb om at få snor i, hvad den skal bruges til,« siger Søren Lütken.

LÆS OGSÅ: Bryggebyggeri igen i spil: »En anelse mere lovlig«

Han og ligesindede stod tidligere bag en underskriftsindsamling imod pavillonens private indhold. Det fik Teknik- og Miljøudvalget til at udstede et §14 forbud, for at få tid til at overveje, om der skulle sikres en ret til offentlig adgang med et lokalplantillæg.

Fornuftig løsning

Det har teknik- og miljøforvaltningen og udvalget nu afgjort ikke er nødvendigt.

»Jeg synes, at vi har fundet en fornuftig løsning, som skaber offentlig adgang til pavillonen. Det sikrer vi med en deklaration, og dermed er det også tydeligt, at Enhedslistens oprindelige forslag om at meddele et §14-forbud fra begyndelsen var den helt rette måde at gribe hele problemet an på. Jeg håber, at pavillonen vil være til glæde for både de nuværende og kommende beboere på Teglholmen,« siger teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL).

Klage på vej

Der er dog udsigt til, at den gode stemning i kommunen bliver udfordret, for naboerne har ikke helt opgivet, at få lokalplanens ord om offentlighed til at gælde 100 procent. En klage til Planklagenævnet er på vej.

»Det synes jeg vi er nødt til, selv om de bliver sure på Rådhuset,« slutter Søren Lütken.

Lad pavillonen i Teglværkshavnen forblive offentlig!

Vi har som naboer siden 2010 ventet på en pavillon, hvor den Grønne Kile møder Teglværkshavnen – en pavillon, der ifølge lokalplanen (310 Tillæg 4) skal anvendes til ‘kulturelle formål, cafe, el. lign.’ på samme vis, som det var gældende for Pladehallen. Men nej, TDC vil have pavillonen omgjort til deres eget private fælleshus!

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Frank Schmidt Pedersen

Om journalisten Frank Schmidt Pedersen

Freelance journalist på Hovedstadens Mediehus med fokus på Valby/Kgs Enghave og Nørrebro/Nordvest.

Københavnske neonskilte og matematisk model: Oplev særligt kunstværk i aften

Bandemedlem udvises for bestandigt