Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen på besøg hos områdefornyelsen i efteråret. Arkivfoto: Martin Sørensen.

Frivillige overtager områdefornyelse

ANLÆGSLOFT. Områdefornyelsen Sundby er på grund af anlægsloftet sat på pause i 2019, men styregruppens frivillige har besluttet at holde gryden i kog og arbejde videre.

SUNDBYERNE: Sundbys områdefornyelse, som skulle skabe bedre sammenhæng fra fælleden i vest til strandparken i øst, er et af de mange projekter, som udskydes i København som en konsekvens af regeringens anlægsloft.

Alene i teknik- og miljøforvaltningen svarer det til omtrent halvdelen af de anlægsprojekter, der var planlagt eller sat i gang i år. Også områdefornyelsen Bavnehøj er blevet sat i bero.

Ikke tidligere er en områdefornyelse blevet bremset, efter at man har valgt styregruppe, fundet lokale frivillige og lavet en plan for processen, som løber over fem år.

Men de frivillige, som allerede havde engageret sig i forskellige projekter i bydelen, blev på et møde sidste onsdag enige om, at beslutningen ikke skal lamme de mange initiativer, som var sat i gang.

Den lokale styregruppe for Områdefornyelsen Sundby blev orienteret om baggrunden for berosættelsen af områdefornyelsen og konsekvenserne heraf, der blandt andet vil betyde, at det lokale sekretariat lukker ned i hele 2019.

Stemningen til mødet var konstruktiv, og der var enighed blandt de fremmødte om, at året på ’standby’ ikke skal gå til spilde.

Styregruppemedlemmerne besluttede derfor at mødes uden kommunens repræsentanter og drøfte, hvordan de selvstændigt kan arbejde videre med de forskellige projekter, fortæller projektchefen for områdefornyelsen Nanna Sørensen:

»Jeg er utrolig glad for det lokale ejerskab, der er til områdefornyelsens projekter og ønsket om at arbejde videre med disse på lokal basis. Det viser jo på alle måder, at der er opbakning og interesse for at samarbejde på tværs af Sundby.«

Sekretariatet havde sidste åbningsdag i fredags 1. februar. Planen er at starte op igen i januar 2020, hvis det bliver politisk besluttet i Københavns Borgerrepræsentation.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Jacob Schneider

Om journalisten Jacob Schneider

Journalist på Amager Bladet og City Avisen. Lokalområdet særligt omkring Amagerbro og Sundbyerne har været en del af mit liv gennem snart 25 år på godt og ondt. Jeg går op i menneskers historier inden for kultur, sport, trafik, politik - og alle de andre ting, der påvirker folks liv og levned. Mail: jape@minby.dk. Tlf.: 26169647.

Skolernes hitliste: Landsbyskolen og Peder Lykke er topscorere i skoleundersøgelse

Susan har gang i noget