Da B.93¿s kvinder rykkede op i fjor. Arkivfoto: B.93

Ligestilling: Kvinder er nu på kontrakt i B.93

FODBOLD: Den traditionsrige Østerbro-klub B.93 har fået licens fra Dansk Boldspil-Union (DBU) til at drive kontraktfodbold for B.93 1. senior kvinder, oplyser klubben i en pressemeddelelse.

Klubben kan dermed drive en afdeling med kvindelige kontraktspillere for en defineret lønsum.

En af betingelserne for tilladelsen er, at klubben driver en passende ungdomsafdeling for pigespillere. Det gør B.93 til fulde med omkring 300 pigemedlemmer. Alle pigeeliteholdene U13 – U18 spiller på højeste niveau.

B.93 Q ApS blev stiftet fra nytår for at drive 1. senior kvindeholdet.

B.93 Q ApS er etableret som et datterselskab til B.93 Kontrakt Fodbold ApS, der pt. driver klubbens 1. senior herrehold.

Det nye selskab er finansieret af visse af ejerne af B.93 Kontraktfodbold ApS.

B.93 bestræber sig med de nye tiltag på at søge at skabe sportslig ligestilling rent udviklingsmæssigt for piger og drenge.

De to kontraktselskaber har således ansvaret for den sportslige styring af det samlede eliteakademi bestående af både piger og drenge.

Formand for B.93 Q ApS, Sharon Barir, udtaler i en pressemeddelelse:

»Hvis kvindefodbolden skal have succes på sigt, skal vi skabe et bæredygtigt træningsmiljø, som svarer til, hvad vi ser på drengesiden. Vi håber på at kunne udnytte nogle helt åbenbare synergier ved at samle akademiet og have et professionelt drevet 1. seniorhold på både kvinde- og herresiden. Synergierne omfatter eksempelvis trænerressourcer, spilsystemer og træningsmetoder. Der er også et åbenlyst potentiale for at noget rent kommercielt. Vi vil således med et samlet akademi kunne sikre ikke alene optimal sportslig udvikling af vores spillere. Vi vil derudover opnå en unik diversitet, som forhåbentlig vil tiltrække sponsorer og erhvervspartnere til gavn for klubben generelt.« thof

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Fra Indre By til Ydre Østerbro: Indretningsekspert fra tv flytter forretning

Årets Amagerbutik sagde tak for opbakningen med bobler og snacks