Nille Swing og Finn Lund har henholdsvis England og Tyskland som favoritter, hvis de kunne bestemme hvilket landshold, der skulle benytte Valby Idrætsparks træningsfaciliteter i 2020. Foto: Frank S. Pedersen

Fodboldsnak: »Englænderne ville falde godt i hak herude«

England er klare favoritter på Café Ellebo, hvor også Tyskland og Irland nævnes som ønskehold til EM-træning i Valby i 2020

HJEMMEBANE: Der er ingen tvivl om, hvilket fodboldhold, der betyder mest for gæsterne i Café Ellebo. Boldklubben Frem fylder en del i udsmykningen og i bevidstheden hos de fleste af kunderne ved bardisken på det grønne værtshus på hjørnet af Ellebjergvej og Sjælør Boulevard, en lille kilometer fra hjemmebanen i Valby Idrætspark.

LÆS OGSÅ: EM 2020: Fodboldstjerner skal træne i Valby

Men nu skal det handle om, hvilket landshold, man kunne tænke sig skal bruge Valby Idrætspark som Team Base Camp i forbindelse med fodbold-EM i 2020. Og som måske kan opleves træne på lokalt græs.

»Jeg er interesseret i tysk fodbold, så jeg ville gerne tage op og se dem,« fortæller Finn Lund, der egentlig kommer fra Avedøre, men føler sig hjemme her.

Gode øldrikkere

Ved siden af ham står Frank Dehli fra Valby, der ikke er meget for at snakke om andre hold end Frem. Men efter lidt tilløb giver sin stemme til den grønne ø.

»Jeg har rejst meget i verden og er meget, meget interesseret i Irland. De er også gode øldrikkere,« påpeger han.

»Du skal også lige høre mig,« siger Sanne Bidstrup, fra Sydhavnen, der ellers tidligere har proklameret, at hun ikke er fodboldfan, men er til håndbold.

»Men jeg vil tale for England. På grund af den engelske mentalitet – uden at jeg har rigtig forstand på det. Men jeg tror de ville falde godt i hak herude, også her på caféen,« mener hun.

»Der er jeg med dig, Sanne,« bakker Frank Dehli op.

England vinder

England og Harry Kane får endnu en stemme fra Nille Swing, der ellers har gang i en varm drink fra den tidligere nævnte ø.

»Jeg har i mange år væddet en rejse med en veninde i England, hver gang England og Danmark spiller, og jeg har også været derovre,« forklarer hun og kan fortælle om en gang, hvor hun gennemførte en Åh Abe-koncert med en landskamp i øret.

»England vandt, så jeg tabte igen,« slutter hun inden hun sammen med Finn Lund stiller op til fotografering.

Vi skal i øvrigt påpege, at der i den lille spørgeundersøgelse på Café Ellebo ikke er taget hensyn til, hvilke hold, der reelt er mulighed for kan tænkes at bruge Valby Idrætspark, andet end at det skal være et europæisk land.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Farvel til publikumssucces: Middelaldermarked flytter fra Valby

Borgmesterbesøg: Tæt på vold og fogedudsættelser