Den populære Nørrebro-restaurant vil komme madspild endnu mere til livs og donere alt overskydende til Kirkens Korshærs Herberg på Hillerødgade i samarbejde med Just Eat. Tiltaget er en ønskeløsning for Madklubben. Foto: Madklubben

Elsker 😍 Like 👍

Populær Nørrebro-restaurant vil donere overskudsmad til lokalt herberg

ET GODT FORMÅL. Nørrebro-restauranten FOOD CLUB, som er ejet af Madklubben, vil fremadrettet donere overskydende mad til udsatte på Kirkens Korshærs herberg i samarbejde med Just Eat.

STOP MADSPILD: Fremover vil brugere og beboere ved Kirkens Korshærs herberg på Nørrebro kunne sætte tænderne i mad fra den lokale restaurant FOOD CLUB, som er ejet af Madklubben.

Her har man nemlig lavet et nyt donationskoncept i samarbejde med Just Eat, hvor al overskydende mad skal mætte mundene på herberget.

Just Eat kommer og henter den overskydende mad og leverer den til herberget kort tid efter.

»Madspild er drønærgerligt »

Partner i FOOD CLUB, Christopher Haar, glæder sig over på den måde at undgå madspild.

»Med vores nye koncept i samarbejde med Just Eat bidrager FOOD CLUB til, at de socialt udsatte i samfundet kan få en rigtig god og sund madoplevelse med råvarer af høj kvalitet. Madspild er drønærgerligt, så tiltaget her er virkelig en ønskeløsning på den evige udfordring med overskydende mad, fortæller Christopher Haar, som er partner på FOOD CLUB sammen med Martin Alf og stifter af Madklubben, Anders Aagaard.

Brugere gik sultne i seng

Kirkens Korshærs Herberg har en kantine, men på herberget oplever personalet, at brugerne og beboerne ikke har ressourcer til at købe mad derfra. Få køber mad på daglig basis, og derfor er der dage, hvor en håndfuld af brugerne ikke spiser noget.

På herberget har de forsøgt at lave en ugentlig madaften, og samværet omkring et måltid mad betyder meget for brugerne, fortæller Kristina Kjær Lundeborg fra Kirkens Korshær.

»Der sænker sig en ro over vores beboere, og der går lystige og gode snakke rundt om bordet. Der opstår også en relation og tillid mellem beboere og personale, som er så vigtig for samarbejdet mellem os alle på herberget,« siger hun.

I forvejen samarbejder FOOD CLUB med Too Good To Go, der også arbejder for mindskelse af madspild.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Avatar

Om journalisten NMB

North Media Bureau (NMB) er de københavnske lokalavisers nyhedsbureau. Det leverer hver dag korte historier om samfund, kultur og sport.

Kom til teaterforestilling på Lygten Skole

Rigshospitalets Imam holder foredrag