Elsker 😍

Se billederne: Børnejazz hitter på Montmartre

Jazzhus Montmartre disker op med koncerter for de alleryngste. »Vi giver kulturarven videre,« siger spillestedsleder.

Det gamle jazzhus Montmartre i Store Regnegadeskruer nu op for jazzen for de alleryngste. På udvalgte søndage i løbet af formiddagen er spillestedet omdannet til en musikalsk legeplads, hvor børn kan blive inddraget og aktivt deltage i musikken. Der vil være masser af dans, leg og sang på programmet, når en række af danske musikere gør jazzen børnevenlig ved de såkaldte Krusedullejazz-koncerter.

Mange går med forestillingen om, at jazz kun er for voksne, men i virkeligheden er det en genre, som findes i mange forskellige afstøbninger. Musik er et universelt sprog, og børn kan sagtens være med, når jazzens rytmer, melodier og sangtekster bliver skrevet og fremført på den rette måde.

Giver arven videre

»Som kulturinstitution og repræsentant for jazzen ser vi det som vores ansvar at give jazzens kulturarv videre til den næste generation. Og heldigvis findes der en masse fantastiske musikere, der formår at tilpasse jazz og deres optræden, så børn også kan være med. Vores historiske jazzhus vil blive fyldt med glade toner og dansende unger, og det er da uundgåeligt at trække på smilebåndet af,« siger Jonas Dyrved, spillestedsleder hos Jazzhus Montmartre.

Et bredt spektrum

De sidste to år har Montmartre fokuseret på at præsentere et bredt spektrum af jazzen. På scenen ses ikke kun bebop og hardbop inspireret af 50’erne og 60’erne, for jazzen er levende og bliver konstant fornyet. Koncepter som Upcoming, Folk og Monten er blevet en fast del af Montmartres program, hvilke har tiltrukket masser af unge mennesker.

Nu er tiden moden til at også at inkludere børn og børnefamilierne i jazzen. Udover de fem Krusedullejazz-koncerter så arbejder Montmartre på at udvikle arrangementer, hvor også folkeskole- og gymnasieelever bliver præsenteret for jazz og jazzens historie.

De kommende koncerter for børn:

Søndag 10. marts tager Insektudsigten temperaturen på jazzen og giver en vejrudsigt for byens insekter og børn. Det bliver en interaktiv koncert, hvor børnene undervejs er med som syngende og dansende honningbier og græshiphopper.

Æsken vil 7. april spille inddragende, humørfyldt og energisk musik for børn i alle aldersgrupper og deres forældre. De har i særlig grad været med til at udbrede glæden og kendskabet til jazzmusik for børn, og kommunikationen med børn og formidling af spilleglæde er helt essentielt for gruppen.

Forårets Krusedullejazz-program bliver sluttet af med Sille & Palle søndag 5. maj. Duoen står bag musikken til det velkendte Ramasjangprogram ’Rosa fra Rouladegade’. Når de går på scenen får de helt unge verdensborgere lov til at medvirke og endda selv prøve kræfter med at spille et instrument.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Christian Olsen

Om journalisten Christian Olsen

Jourhavende hos North Media Hovedstaden og journalist på City Avisen. Har beskæftiget sig med lokaljournalistik i København i en årrække. Skriver bl.a. om politik, trafik, byudvikling, kultur og byens liv.

Efterlysning: Hvem skal kåres til årets idrætsleder og årets klub?

Ny festival med verdensmusik: “Musik med masser af livsglæde”