Arkivfoto: Dan Møller

Ny politik: 50 konkrete initiativer sikrer bedre levevilkår for alle københavnere

VEDTAGET. Levevilkår og rettigheder for Københavns LGBTI+personer var på dagsordenen i Borgerrepræsentationen torsdag, hvor byens nye LGBTI+politik blev vedtaget. Den omfattende politik indeholder 50 initiativer til bedre levevilkår.

LGBTI+POLITIK: En helt nødvendig og samtidig historisk omfattende LGBTI+politik blev torsdag eftermiddag vedtaget i Københavns Borgerrepræsentation. Det er i hvert fald de ord, initiativtager Tommy Petersen (R) bruger, når han skal beskrive Københavns nye politik for Københavns mange LGBTI+personer:

»Der er brug for politisk vilje og en forpligtende plan, hvis vi en gang for alle skal gøre vores by til det trygge rum, som alle LGBTI+ personer har ret til. Hvis vi skal bryde cirklen, der bliver ved med at skabe en masse skadede børn, unge og voksne bare fordi, de elsker en person af samme køn eller bryder nogle normer for, hvad der er feminint og maskulint,« siger Tommy Petersen.

Alle er ligeværdige

Han henviser til en undersøgelse fra Center for Alternativ Samfundsanalyse, der viser, at dobbelt så mange blandt homoseksuelle, biseksuelle og transpersoner samlet set har haft selvmordstanker inden for det seneste år sammenlignet med resten af befolkningen, mens fire gange så mange har forsøgt at begå selvmord.

LÆS MERE: 16-årige Lou: “Jeg mødte mobberne med humor”

Visionen med Københavns nye LGBTI+politik er, at man gerne vil understøtte, at kommunen møder LGBTI+personer med respekt, ligeværdighed, dialog og tillid. Ønsket er dermed at sikre, at kommunens værdigrundlag i praksis gælder for alle uanset seksualitet og kønsidentitet.

50 konkrete initiativer

LGBTI+politikken indeholder 50 konkrete initiativer, hvoraf nogle allerede er finansierede, mens andre skal finansieres ved budgetforhandlinger. Den spænder over alle forvaltningerne og lægger op til, at kommunen både bliver bedre til at møde LGBTI+ personer med større indsigt og forståelse på skrift og ved direkte kontakt. Kommunen skal samtidig arbejde aktivt for at forbedre levevilkårene for LGBTI+ personer på alle områder.

»Vi skal gøre, hvad vi kan for at bryde cirklen, hvor LGBTI+personer mobbes, udstødes og har det svært i deres unge år, hvilket efterfølgende giver en række af udfordringer i voksenlivet. Hver dag en ung LGBTI+ mobbes i skolen eller bliver truet på gaden genskabes kæden, der kan lede til et dårligere liv. Det kan vi simpelthen ikke acceptere,« siger Tommy Petersen.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Nye tider på Amagerbrogade

Sundby satser stort på pigerne