Foto: Benedicte Lorenzen

Haha 😆 Elsker 😍 Wow 🤩 Like 👍

16-årige Lou: »Jeg mødte mobberne med humor«

PORTRÆT. Lou Lindenblatt blev mobbet i folkeskolen, indtil en lærer sagde stop. Lou håber nu, at den nye LGBTI+politik vil hjælpe andre LGBTI+unge til et lettere liv.

UNGDOMSLIV: »Se, der går hende lebben.«
Sætninger som denne har ramt 16-årige Lou Lindenblatt gennem hele folkeskoletiden. For Lou lignede ikke de andre elever med sine briller og korte hår. Et udseende, der har kostet en høj pris:

»Jeg er blevet mobbet hele min folkeskoletid, også længe inden jeg sprang ud, og længe inden de vidste, at jeg var homoseksuel. Jeg har bare altid været et let offer. Jeg er ikke helt dansk, og jeg har gået med briller, siden jeg var seks år. Da jeg så også fik jeg kort hår, blev det ligesom klart, at jeg ikke var en typisk hvid pige, og så gik folk bare ud fra, at jeg var lesbisk, inden jeg selv vidste, at jeg var det,« fortæller Lou Lindenblatt, der oplevede at de nedsættende ord også betød, at mange begyndte at gå i store buer udenom.

Med humoren som værn
Værst var mobberiet i de første år af folkeskolen, hvor Lou Lindenblatt boede i Sønderjylland, og hvor ingen rigtig gjorde noget ved det:

»I begyndelsen, da jeg blev mobbet, blev jeg meget nedtrykt og lod det ligesom bare ske, hvorefter jeg kom hjem og græd til min mor. Min mor ringede så til inspektøren og sagde, at nu skulle det stoppe, for det var jo ved at ødelægge mig. Men efter det havde stået på i lang tid, begyndte jeg faktisk selv at komme med sådan nogle dårlige comebacks, så når folk råbte ‘Hey lebbe’, svarede jeg bare ‘Ja, det er mig, halløj’,« fortæller Lou.

Humoren blev dermed Lous mur mod mobberne. Når de så, at deres ord ikke havde effekt, holdt de op med mobbe.

»Jeg fandt ud af, at hvis jeg jokede med det, så fik jeg selv et godt grin ud af det, og så syntes mobberne ikke, at det var sjovt,« forklarer Lou.

Konsekvenser af mobning
Som 11-årig flyttede Lou til Valby med sin mor. Her fortsatte mobningen, men ikke længe:

»På Ålholm Skole fik jeg en super god lærer, som tog fat i de her fyre og sagde, at det ikke var okay at mobbe en person, bare fordi hendes seksualitet ikke var heteroseksuel. Det svarede jo nærmest til, at man mobbede nogen for deres religion eller hårfarve, og der sagde læreren stop, for det var ikke det, skolen stod for. Denne lærer havde min ryg resten af skoletiden,« fortæller Lou.

I dag går Lou i en 10. klasse, hvor alle behandler hinanden ordentligt. Mobningen er dermed slut, men den har sat sig spor på godt og ondt:

»På den ene side har det gjort mig stærkere at blive holdt udenfor og set ned på, fordi det har givet mig en styrke og en bevidsthed om, hvem jeg er, og at jeg er helt okay,« forklarer Lou og fortsætter:
»Jeg er dog også blevet mere utryg, end jeg burde være i nogle situationer. Eksempelvis, hvis jeg går på gaden, og jeg skal forbi en gruppe jævnaldrende eller måske ældre fyre, så bliver jeg virkelig utryg. Jeg var udsat for en episode med min daværende kæreste, hvor vi gik hånd i hånd og folk begyndte at råbe af os. Jeg har også prøvet at gå gaden, hvor folk spyttede efter mig, så det har været ret overvældende,« fortæller Lou.

Politik kan bryde tabuer
Den 16-årige skoleelev glæder sig derfor over, at København har vedtaget en LGBTI+politik, som forhåbentlig kan være med til at gøre livet bedre for LGBTI+personer i fremtiden:

LÆS MERE: Ny politik: 50 konkrete initiativer sikrer bedre levevilkår for alle københavnere

»Med den her politik, håber jeg, at vi vil blive mere anerkendt. Det, at man bliver spyttet på, er ikke noget, der bliver talt om. Vi ved alle sammen, at det sker, men der bliver ikke talt om det. Derfor håber jeg også, at den her politik kan være med til at bryde nogle af tabuerne og skabe mere sikkerhed for LGBTI+ personer,« siger Lou.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Benedicte Lorenzen

Om journalisten Benedicte Lorenzen

Jeg har skrevet lokale historier om stort og småt i København siden 2011, i de seneste to år er min vej dog oftest gået til Valby og Sydhavnen. Jeg søger altid efter den gode historie, så ligger du inde med et tip til sådan en, så tøv ikke med at kontakte mig.

Cykelstien på Howitzvej er forsinket

Nye tider på Amagerbrogade