Video/redigering: Bo Børresen/Simon Reenberg

Like 👍

Supermarkeder om madspild: »Vi sælger alt hvad vi kan«

AFVISER KRITIK. Varehuscheferne hos såvel Kvickly Falkoner Allé som Føtex i Frederiksberg Centret garanterer, at man gør alt for at undgå madspild.

SVAR PÅ TILTALE: Frederiksberg Bladet har forelagt varehuschef i Kvickly Falkoner Allé, Klaus Jensen, informationerne om Fabian Vennekildes fund af 11 bakker entrecotebøffer i varehusets container mandag 28. januar. Klaus Jensen svarer:

»Jeg kan ikke give en præcis forklaring på, hvorfor bøfferne er smidt ud. Der kan være sket brud på emballagen. Kødet kan være misfarvet, eller der kan være tale om såkaldt feberkød. Vi kasserer også kød, hvis de kølemontre, kødet bliver opbevaret i, har været udsat for strømafbrydelse,« siger varehuschefen og fortsætter:

»Jeg kan i hvert fald garantere, at vi gør alt for at sælge alle varer, der nærmer sig sidste salgsdato. Vi sætter priserne ned med både 50, 60 og 70 procent.«

Læs også: Fabian ta’r skraldet

»Man kunne godt være fristet til at forære de varer væk, som vi ikke når at sælge før sidste salgsdato. Men i modsætning til, når vi sælger en vare på normal vis, så påbyder fødevarelovgivningen os ansvaret for den rette opbevaring af varen lige indtil ham eller hende, vi forærer en vare til, spiser den. Det kan give et værre bøvl. Alligevel har vi flere gange omkring påske, hvor vi jo holder lukket et par dage i træk, valgt at tage ansvaret for at få lov til at forære overskydende madvarer til hjemløse,« fastslår Kvickly-chefen.

»Vi har ambitiøse mål«

Hos Føtex i Frederiksberg Centret genkender varehuschef Thomas Staal kun delvist Fabian Vennekildes udlægning af, at man presser alt affald – pap, madvarer, plastik – sammen.

»Vi presser pap for sig, plast for sig, og så er det rigtigt, at alt øvrigt affald bliver presset sammen. Men jeg er i fuld gang med at finde en løsning, så vi kan få skilt resten af affaldet fra madaffaldet, hvorefter vi kan levere affald, der kan omdannes til biogas,« siger Thomas Staal og tilføjer:

»Jeg vil gerne understrege, at vi har ambitiøse mål om at nedbringe madspild. Vi forsøger at sælge alt, hvad vi overhoved kan, inden det bliver kasseret.«

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Bo Børresen

Om journalisten Bo Børresen

Jeg har været journalist på en række københavnske lokalaviser siden 2001 og skrevet om stort og småt på Frederiksberg og i Valby og Sydhavnen.

Fabian ta’r skraldet

Bibliotekerne skal udvikles