Rasmus og Ida på Kløvermarken. Foto: Sundby BK.

Sundby satser stort på pigerne

FODBOLD. Sundby Boldklub opruster på pigesiden og ansætter to nye pigetrænere plus en pigeansvarlig på fuld tid.

KLØVERMARKEN: Sundby Boldklub fortsætter bestræbelserne på at fastholde pigerne i fodbolden og skabe Amagers bedste pigemiljø.

Derfor har man nu ansat Ida Perin, der har en lang række resultater med sig, med at tiltrække og fastholde piger i fodbold. Senest har hun været et år i Fremad Valby, hvor hun har gjort et fantastisk stykke arbejde med børn og unge.

I Sundby skal hun definere og udvikle den røde tråd, der binder de forskellige årgange sammen. Hun skal sikrer, at alle trænere er uddannede og formår at udvikle pigerne i hver årgang, og hun får selv ansvaret for U13 pigerne, der er en stor trup på 30 piger, og U18 pigerne med over 20 spillere. Ida får endvidere ansvar for at udbrede og implementere projekter i DBU-regi og være pigeafdelingens ansigt udadtil.

Der er åben prøvetræning for alle piger de næste uge i Sundby Boldklub, hvor Ida byder velkommen og gerne fortæller lidt om de tanker, hun har for klubben og pigefodbolden.

Ud over Ida Perin har klubben ansat Rasmus Nicolaisen. Rasmus har en lang karriere bag sig, blandt andet i AaB og er netop flyttet til København. Han får ansvaret for U12 pigerne og at udvikle dem og gøre dem klar til U13 Øst efter sommerferien. Rasmus bliver også målmandstræner for alle ungdomsmålmændene i Sundby, drenge og piger.

Således er der nu uddannede trænere i alle pigeårgange, der alle brænder efter at udvikle piger – uanset niveau.

Projekt P

Ida Perin er ligeledes tovholder for et nyt stort projekt i samarbejde med DBU København, hvor nye tiltag skal hjælpe til med at fastholde de unge pigespillere i alderen 11-13 år i deres moderklub.

Der arbejdes med at få skabt en kultur i de københavnske klubber, så pigespillerne bliver i deres ’moderklub’ så længe som muligt. Det skal fastholde et godt træningsmiljø og klæde spilleren på så godt som muligt, hvis et klubskifte for de dygtigste talenter kommer på tale.

Samtidig skal de lokale klubbers pigetrænerne på de deltagende hold også klædes på i forhold til god træning af pigerne, der matcher deres niveau, og i forhold til at netværke og danne relationer. På den måde arbejdes der på at undgå, at trænerne ’går efter’ hinandens spillere, men i stedet får åbnet op for, at der kan samarbejdes på tværs i forhold til kampe, stævner og fællestræninger. De første fællestræninger, der afvikles af DBU-trænere finder efter planen sted fra sidst i april.

Ungdomsformand Peter Christiansen siger:

»Med ansættelse af Ida og Rasmus, er vi nu rigtig flot gearet til at udvikle pigerne uanset alder. Vi er ligeledes helt klar til at tage imod de piger, der har lyst til at prøve kræfter med vores pigemiljø i Sundby, som vi hele tiden ønsker at udvikle bedst muligt til gavn for pigerne. Kontakt blot en af de mange trænere og kom forbi og vær med.«

 

Se mere: ww.sundbyboldklub.dk

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Jacob Schneider

Om journalisten Jacob Schneider

Journalist på Amager Bladet og City Avisen. Lokalområdet særligt omkring Amagerbro og Sundbyerne har været en del af mit liv gennem snart 25 år på godt og ondt. Jeg går op i menneskers historier inden for kultur, sport, trafik, politik - og alle de andre ting, der påvirker folks liv og levned. Mail: jape@minby.dk. Tlf.: 26169647.

Ny politik: 50 konkrete initiativer sikrer bedre levevilkår for alle københavnere

Fabian ta’r skraldet