ARKIVFOTO: HJERTEFORENINGEN.

14-årige Emma redder mand fra druknedøden

ISLANDS BRYGGE: 14-årige Emma Victoria Lyons fra Islands Brygge er indstillet til Hjerteforeningens årlige pris, ’Årets Hjerteredder 2019’. Kåringen finder sted på fredag 8. februar i Glaskuben på Kalvebod Brygge.

Emma er indstillet for sin heltedåd den 16. juli sidste år, hvor hun cirka klokken 17.30 var på badetur med nogle jævnaldrende ved Amager Strandpark.

I indstillingen skriver Hjerteforeningen:

»De badede ved Sneglen (Kastrup Søbad). Emma Victoria Lyons sad bagefter oppe på promenaden. Der fik hun øje på en mand, der havde svært ved at svømme. Han fik hovedet under vandet, og hans ryg var over vandet.

Emma forsøgte at kalde på sine veninder, men de troede formentlig, at hun lavede sjov og reagerede ikke. Så fik hun øjenkontakt med en dame, der begyndte at råbe på hjælp, og nogle mænd fik den druknende mand hevet i land. Emma ringede til 1-1-2 via en app, hun har på sin telefon.

Derefter løb hun hen mod mændene, der var ved at give førstehjælp. Den yngre mand var helt hvid, og han havde blod og skum om munden. Emma kunne høre på omkringstående mænd, at de diskuterede, hvordan de skulle give hjertemassage. Emma råbte til mændene, at hun vidste, hvordan man giver hjertemassage. Hun fortalte mændene, at de skulle trykke ned fem-seks centimeter 30 gange og så puste to gange i halvandet sekund.

Mændene i Amager Strandpark gjorde, som Emma fortalte dem. Imens dirigerede hun via telefonen ambulancefolkene i den rigtige retning. I mellemtiden fik den ulykkesramte mand både puls og farve igen. Så da ambulancen var fremme efter seks-syv minutter, var han med lidt hjælp selv i stand til at gå hen til ambulancen.« /jep-

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Ser vi ham allerede på banen i morgen: Eks Barca-dreng til Fremad Amager

Bedre sent end aldrig: Anholdt ni år efter groft røveri på Amagerbrogade