Martin Henriksen. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau.Scanpix

Sur 😠 Ked 😭 Haha 😆 Like 👍

DF’er kræver svar: Hvor langt er politiet i sag om plejehjemstyverier?

TYVERIER. Martin Henriksen fra Dansk Folkeparti stiller nu spørgsmål til både indenrigsministeren og justitsministeren på baggrund af de omfattende tyverier fra beboere på Plejehjemmet Tagenshus.

TÅRNBY: Det lokale folketingsmedlem Martin Henriksen (DF) går nu ind i sagen om en hel stribe tyverier, der er sket hos beboere på Plejehjemmet Tagenshus i Tårnby, som vi fortalte om i sidste uges avis.

Blandt andet er både en dement og en døende beboer blevet frastjålet deres armbånd, mens de bar det om armen. Beboerne er blevet anbefalet at opbevare deres værdier i en værdiboks, men ikke desto mindre er der alligevel sket tyveri fra en værdiboks.

»Det er forrykt, at der tilsyneladende er så dårlig sikkerhed, at tyvebander bare kan vade ind. Det skaber en enorm usikkerhed og utryghed for beboerne og deres pårørende. Det skal vi reagere på. Men det mest vanvittige er, at der er nogen, som kan få sig selv til at stjæle fra ældre og skrøbelige mennesker. Det er ganske enkelt uanstændigt. Gerningsmændene fortjener derfor en hård straf,« siger Henriksen

Som det fremgik af en tidligere artikel i lokalavisen 2770, er politiet først efter pres fra Tårnby Kommune gået ind i sagen, fordi den var svær at efterforske.

Og det har fået Martin Henriksen til i onsdags at bede justitsminister Søren Pape Poulsen (C) kommentere artiklen i Amager Bladet og svare på, om Københavns Politi så også har prioriteret sagerne, og hvor langt de er nået med dem.

»Det er noget usselt noget, og det skal stoppes. Derfor vil Dansk Folkeparti også have politiet til at opprioritere sagerne,« siger Martin Henriksen.

Desuden har DF-politikeren bedt indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) kommentere på artiklen og oplyse, hvordan Tårnby Kommune og kommunerne generelt kan gøre mere for at opgradere sikkerheden på plejehjemmene. Han forventer svar fra ministrene om tre uger.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Hanne Bjørton

Om journalisten Hanne Bjørton

Journalist på Amager Bladet siden 2005. Jeg skriver om lokalpolitik, kultur og ikke mindst om mennesker på Amager.

Mystiske prikker på Gammel Kongevej: Hvorfor er de der?

Det bliver skidehyggeligt!: Skuespillerne bag snobberne Fritz og Poul åbnede Vinter-Tivoli