Arkivfoto: Michael Paldan

På skøjter i halvandet hundrede år

KSF: Det er Danmarks ældste skøjteforening og en af Danmarks ældste idrætsforeninger overhovedet, som i weekenden kan fejre sit 150 års jubilæum.

Kjøbenhavns Skøjterløber Forening (KSF) begyndte på Peblingesøen i februar 1869. Senere kom ishockey på programmet, og de seneste mange år har det stort set kun været ishockey, som har været dyrket i klubben.

Søpavillonen var førhen klublokale for KSF, men i mange år har klubben haft hjemme på Østerbro. Hjemmebanen var i flere årtier den gamle Østerbro Skøjtehal ved Fælledparken, og siden 2008 har det været i to midlertidige haller, først ved Ryparken og siden hen på gasværksgrunden. Sidstnævnte sted er der en ny og permanent skøjtehal på vej de kommende år.

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Thomas Frederiksen

Om journalisten Thomas Frederiksen

Thomas Frederiksen, journalist på Østerbro Avis og Hovedstadens Mediehus, født 1974. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2000, har haft København som stofområde siden 2004 - og Østerbro siden 2007. Skriver blandt andet om politik, byudvikling, trafik, kultur og navne.

Jordforbindelser på Den Hirschsprungske

Gør dit bibliotek endnu bedre