AB Tårnby spillere og trænere med kameraerne, som skal optage Tårnby-kampe. PR-foto.

Alle AB Tårnby-kampe foreviges

FODBOLD. Når den nye fodboldsæson starter, får fodboldspillerne i AB Tårnby mulighed for at se sig selv i aktion på video. Sydbank donerer et såkaldt VEO-kamera, der gør det muligt at optage kampe uden brug af kameramand.

TÅRNBY: Normalt er rampelyset på tv og video forbeholdt professionelle fodboldspillere. Men med en ny kamerateknologi, som den danske tech-virksomhed VEO står bag, bliver det nu muligt for amatørklubber at optage fodboldkampe og se sig selv i aktion – uden brug af kameramand.

AB Tårnby har i årets løb hjulpet til ved landspokalturneringen – nu ’Sydbank Pokalen’ – med at stille VEO-kameraer op til en lang række af kampene i turneringen, og derfor har Sydbank nu valgt at donere et VEO-kamera til klubben til en værdi af 10.000 kroner som tak for hjælpen, skriver banken i en pressemeddelelse.

»Kun én procent af alle turneringsfodboldkampe verden over bliver optaget på kamera i dag. Det betyder, at millioner af mål og unikke situationer går tabt.

Med VEO’s nye selvbetjente videoudstyr er det nu muligt for alle amatørfodboldhold som AB Tårnby at gense og lære af deres kampe – lige som de professionelle gør,« siger filialchef i Sydbank Amager, Anders Villum.

Spot på lokale helte

Sydbank, der er hovedsponsor for pokalturneringen, har taget initiativ til samarbejdet med VEO. Om baggrunden for samarbejdet siger områdedirektør for salg og marketing i Sydbank, Nicolai F. Frederiksen:

»Det er de færreste fodboldspillere, der nogensinde har set sig selv spille fodbold. Derfor glæder vi os over samarbejdet med VEO, der kan være med til at få de lokale helte lidt frem i rampelyset, så det ikke altid kun er de store stjerners gode mål, tacklinger og smukke afleveringer, vi ser.«

Under pokalturneringen er størstedelen af kampene blevet optaget med VEO-udstyret og gjort tilgængelig via pokalturneringen.dk. Det betyder, at spillerne selv, deres venner eller familier har kunnet gense dem i aktion.

»Mange amatørklubber har ikke ressourcerne til at bemande et kamera i 90 minutter under en fodboldkamp. VEO gør det muligt for alle amatørfodboldhold at kunne se og analysere deres kampe – ligesom de professionelle gør,« siger Nicolai F. Frederiksen.

Foruden turneringskampe kan klubberne også bruge kameraerne til at optage træningssessioner og anvende optagelserne som led i talentudvikling helt ned til ungdomsrækkerne.

Storklubber står i kø

En række danske eliteklubber er godt i gang med at teste videoudstyret – blandt andet Brøndby, Lyngby og KB. Flere udenlandske topklubber har også vist interesse for den nye teknologi, heriblandt Manchester City. De vil bruge teknologien som et led i deres talentudvikling helt ned til ungdomsrækkerne – og det får AB Tårnby også mulighed for nu.

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Jacob Schneider

Om journalisten Jacob Schneider

Journalist på Amager Bladet og City Avisen. Lokalområdet særligt omkring Amagerbro og Sundbyerne har været en del af mit liv gennem snart 25 år på godt og ondt. Jeg går op i menneskers historier inden for kultur, sport, trafik, politik - og alle de andre ting, der påvirker folks liv og levned. Mail: jape@minby.dk. Tlf.: 26169647.

Volleyball: AVK fik flot comeback i bundopgør

Sportschef: Optag Peter Mikkelsen i fodboldens Hall of Fame