Det ligger endnu ikke fast, hvilke nationer, der skal træne i Valby. Måske Portugals Christiano Ronaldo kommer i spil. Foto: Lars Poulsen/Ritzau Scanpix

EM 2020: Fodboldstjerner skal træne i Valby

FODBOLD: Når fodboldfeberen til næste år rammer hele Europa under EURO2020 vil også Valby blive dækket af et tykt lag stjernedrys.

2020 markerer 60-årsjubilæet for den første EM-slutrunde. Som led i fejringen har UEFA for længst besluttet at fordele værtskabet på 12 europæiske byer – heriblandt København. Parken lægger græs til afviklingen af fire EM-kampe.

Derudover skal to af byens idrætsanlæg danne ramme om træningsfaciliteter for de europæiske spillere. Tingbjerg Idrætspark i Brønshøj er det ene anlæg og skal fungere som træningsbaner for de hold, der skal spille kamp i Parken.

Det andet anlæg er Valby Idrætspark på Julius Andersens Vej. Valby Idrætspark skal være Team Base Camp og indgår dermed i et katalog, som holdene kan vælge imellem i forhold til at have et fast sted at bo og træne under slutrunden.

Det europæiske fodboldforbund, UEFA, har klare retningslinjer for, hvad de enkelte træningscentre og hoteller skal kunne opfylde for at komme i betragtning. Det omfatter både kvalitet af baner og omklædningsrum, sikkerhed, hotelstandard og afstand til selve kampstedet, der hverken må overstige 60 kilometer eller halvanden times buskørsel.

”Som vært for EURO2020 ser vi frem til at byde nogle af verdens bedste fodboldspillere velkommen til København. Med Tingbjerg og Valby Idrætsparker får spillerne gode træningsfaciliteter, så de kan være helt klar til de vigtige kampe – som tusindvis af tilrejsende fodboldfans og københavnere glæder sig til at overvære,” siger overborgmester Frank Jensen (S).

”Banerne i Tingbjerg og Valby lægger til daglig græs til alt fra miniputter med store drømme til oldboys. Under turneringen lægger de græs til Europas bedste fodboldhold. Dét er stort og for alvor noget, der favner bredt og signalerer folkefest og fodboldfeber,” siger Københavns kultur- og fritidsborgmester, Franciska Rosenkilde (Alt.).

”Det er glæder os rigtig meget, at Valby og Tingbjerg har takket ja til at blive en del af vores Team Base Camp. De kommer til at styrke og blive lige så vigtig en del af den folkefest, som EURO2020 kommer til at blive,” siger konstitueret administrerende direktør i DBU Kenneth Reeh.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Ny udstilling er inspireret af mystik og eventyr

Østerbroere udvikler bæredygtige fødevarer