Afgørelsen om fremtidsplanerne for Prins Henriks Skoles matrikel lader vente på sig. Arkivfoto: Martin Sørensen

Planer for Prins Henriks Skole udsat igen

FREMTID. By- og Miljøudvalget har to gang udsat sagen om Prins Henriks Skole. En af knasterne er 2.000 m2 ekstra i en bygning ud mod Værnedamsvej

PLANER: 14. januar og igen 21. januar blev sagen om startredegørelsen for Prins Henriks Skole på Værnedamsvej udsat i By- og Miljøudvalget.

Skolen er blevet købt af den amerikanske ejendomsinvestor, Angelo Gordon.

I første omgang var meldingen, at politikerne havde behov for mere tid til at nærstudere startredegørelsen fra forvaltningen. Ved næste møde 21. januar var det blandt andet 2.000 ekstra m2 i en bygning ud mod Værnedamsvej, der skabte problemer.

Thyge Enevoldsen fra Enhedslisten fortæller, at han ikke kan støtte en startredegørelse der tillader op mod 2.000 m2 ekstra i bygningen ud mod Værnedamsvej.

Det blev heller ikke et ja fra Balder Mørk Andersen (SF).

»SF kan fortsat ikke bakke op om startredegørelsen, idet den rummer en problematisk høj og skæmmende bebyggelsesprocent, ligesom SF frygter et øget parkeringspres i området. Som SF ser det bør al fremtidigt nybyggeri på Frederiksberg, sættes i perspektiv i forhold til åbningen af den nye metrocityring, som binder byen endnu bedre sammen. Vi skal politisk turde tage kampen mod unødvendig udefrakommende bilisme.«

Nej fra venstrefløjen

Foreningen Bæredygtigt Frederiksberg, der har en bestyrelse af beboere fra området, håber snart at startredegørelsen ligger klar.

Christophe Kittel fra foreningen siger:

»Vi ved, at venstrefløjen er imod forslaget om at bygge en kæmpe kontorbygning midt på Værnedamsvej. Så den eneste grund til, at forslaget stadigvæk lever og nu skal afgøres på mandag (28.januar, red.), er fordi borgmester Jørgen Glenthøj og Jan E. Jørgensen er for forslaget.

Vi forstår ikke hvorfor borgmesteren og Jan E. Jørgensen har en interesse i at presse en kæmpe kontorejendom ind på Værnedamsvej. Hvad gør det godt for byen? Hvad er egentlig grunden? Vi har spurgt dem om det mange gange, men vi har aldrig fået et klart svar.«

Finde en balance

Formanden for By- og Miljøudvalget, Jan E. Jørgensen (V), fortæller:

»Vi blev simpelthen ikke færdige med sagen (21. januar, red.). Vi vil gerne blive klogere på, om det er realistisk med et projekt i endnu mindre skala, og hvilke konsekvenser det i givet fald vil få. I Venstre synes vi det vil være ærgerligt, hvis hele gården bliver én stor parkeringsplads, og hvis vi får et kedeligt projekt udelukkende med boliger. Omvendt er der jo ingen, der ønsker at plastre gårdrummet til med nybyggerier. Vi skal finde balancen mellem hensynet til naboerne og hensynet til hele byen.«

Bygning med ny funktion

Nikolaj Bøgh (K), der er formand for Bolig- og Ejendomsudvalget siger:

»Værnedamsvej er et helt særligt sted på Frederiksberg, som vi skal passe godt på. Derfor er det vigtigt, at vi lander en løsning for Prins Henriks Skoles grund, der er bred enighed om og som tilfører noget positivt til lokalområdet og de mennesker, der allerede bor der,« siger han og fortsætter:

»Hovedformålet er at bevare de gamle skolebygninger og give dem en ny funktion, og nybyggeri skal kun finde sted, hvis det kan passes fornuftigt ind og give arkitektonisk kvalitet til området,« Nikolaj Bøgh, der understreger, at der også kommer en åben dialog med borgerne om mange af de uafklarede spørgsmål.

Byggeri for voldsomt

Gunvor Wibroe (S) er ikke glad for det store byggeri mod Værnedamsvej:

»Socialdemokratiet har gang på gang bedt om at få en startredegørelse med forskellige scenarier for området ved Den Franske Skole. Vi har specifikt efterspurgt et scenarie, hvor antallet af etagemeter kun blev øget med 1000 m2. Men alle de oplæg vi har fået har ensidigt haft fokus på at udvide antallet af etagemeter med 2000 m2. Det er vi meget utilfredse med.

Vi undrer os over, at der ikke er blevet lyttet mere til vores indvendinger og borgernes bekymringer. Samlet set har Socialdemokratiet derfor svært ved at se, at vi kan støtte op om de nuværende planer for Den Franske Skole med mindre, der sker nogle væsentlige ændringer herunder færre etagemeter.«

En åben og grøn by

I den radikale lejr svarer Lone Loklindt:

»Denne sag er principiel. Fra radikal side søger vi en løsning som passer til en åben og grøn by og dermed også de nye positive indspil fra naboerne.«

 

Sagen var på By- og Miljøudvalgets møde 28. januar efter redaktionens deadline.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Christianshavner udstiller kunst

Rocker løslades i sag om drabet på Nedim Yasar