Helhedsrenoveringen af Bavnehøj Skole er blevet udsat på grund af anlægsloftet, der i forvejen rammer områdefornyelsen på Bavnehøj. Foto: Martin Sørensen

Nul renovering: Bavnehøj Skole ramt af loftet

ANLÆG. Politikerne har kørt helhedsrenoveringen af Bavnehøj Skole ud på et sidespor, ligesom flere andre lokale Valby- og Sydhavns-projekter bliver forsinket af politikernes prioriteringer.

SKOLE: »Vi er i vildrede, og det skaber en masse bekymringer,« siger Mikkeline Hoffmeyer, der er formand for skolebestyrelsen på Bavnehøj Skole.

For nylig kunne vi her i avisen fortælle om helhedsrenoveringen af skolen, der ifølge eleverne så ud til kun at blive en halvhedsrenovering. Der manglede nemlig 30-35 millioner kroner for at komme helt i mål, havde kommunen regnet ud, og formanden for skolebestyrelsen følte at skolen blev nedprioriteret i forhold til de nye skoler, der skyder op i Sydhavnen.

LÆS OGSÅ: Elever på Bavnehøj Skole: »Vi får en halvhedsrenovering«

Den følelse er nu blevet til fysisk virkelighed, for politikerne har besluttet at udsætte den tiltrængte renovering.

»Rengøringsfolkene taler om et sted, hvor de er bange for, at loftet falder ned. Skal vi så gå ind og søge penge til at få det lavet? Det ender med pletvise renoveringer, som måske skal laves om senere, i helhedsrenoveringen, og bliver til dobbeltudgifter,« fortæller skolebestyrelsesformanden.

Tænkepause

Udsættelsen af helhedsrenoveringen blev en realitet i onsdags, da Økonomiudvalget var igennem øvelsen at beslutte hvilke projekter, der skal rammes af anlægsloftet og altså udsættes.

LÆS OGSÅ: Flere store projekter udskydes

»Jeg er sikker på, at de berørte godt kan forstå, at vi er nødt til at prioritere på grund af anlægsloftet. Det er ærgerligt, at vi må udskyde, men på den anden side kan man bruge den ekstra tid til at tænke lidt mere over projekterne,« lyder det fra børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (S).

Kapacitet prioriteret

Et af politikernes kriterier for udvælgelsen til loftet er, at projekter, der ikke indebærer flere pladser må vente i forhold til projekter, der giver plads til flere. Helhedsrenoveringen på Bavnehøj Skole har ’kun’ betydning for det antal elever, der i forvejen går på skolen.
»Så renoveringen på Bavnehøj Skole må vente med at gå i gang til slutningen af 2019,« siger borgmesteren.
»Det må vel gå på bedste beskub indtil da. Men vi har brug for en garanti for, at det så bliver gennemført til den tid. Vi har arbejdet med helhedsrenoveringen siden 2016,« siger Mikkeline Hoffmeyer.

Ingen garanti

Nogen garanti kan man dog ikke få fra rådhuset, endnu.

»Nu skal vi i de forskellige udvalg i gang med at prioritere en rækkefølge for vores projekter i de følgende år, både dem der er udsat og de nye der kommer til,« fortæller Jesper Christensen. Han vurderer, at det kan tage op til et halvt år inden rækkefølgerne er på plads.
»Men der er et efterslæb på vedligehold og renovering, som ikke må blive større,« siger han, og gør opmærksom på, at der kan opstå plads til at tage fat på udsatte projekter, hvis andre projekter forsinkes eller bliver billigere.
Det tidligere omtalte ønske fra skolen om flere penge til renoveringen kan det ikke betale sig at tænke på, mens man venter på Bavnehøj Skole.

»Der ligger ikke i det her, at vi laver det om. Der er ikke lagt op til, at der skal flere penge i projekterne, der er stadig en stram styring i den retning,« siger borgmesteren.

Uretfærdigt

Det er ikke kun skolen på Bavnehøj, der er ramt af anlægsloftet. Tidligere har Teknik- og Miljøudvalget besluttet at områdefornyelsen i området også må vente.

»Så er det, at man føler sig ramt af uretfærdighed. Hvorfor er det lige os og hele området, der er udskudt. I forhold til de nye byområder med helt nye skoler. Der er åbenbart nogen, der ikke skal opleve at gå på en ordentlig skole. Vi får en opdelt by, hvor man skal bo et bestemt sted for at gå i en fed skole. Det er synd for eleverne, at der skal være den tvivl om deres skole,« slutter skolebestyrelsesformanden.

Helhedsrenoveringen af Bavnehøj Skole er blevet udsat på grund af anlægsloftet, der i forvejen rammer områdefornyelsen på Bavnehøj. Foto: Martin Sørensen
SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Nej tak til boligsalg til Blackstone

Tindersex og ensomhed: Internettet til debat på de skrå brædder