Generalprøve i Ballerup. Foto: Jesper Skovbølle.

Amager til seksdagesløb

CYKLING. Amager Cykle Ring stiller med fem ryttere i mini-udgaven af 6-dages løbet i Ballerup fra på torsdag.

BALLERUP: På torsdag starter det 57. københavnske 6-dagesløb i Ballerup Super Arena. En speciel ting i forbindelse ved det københavnske 6-dagesløb er mini 6-dagesløbet for de 12-14 årige.

Ingen andre 6-dagesløb i verden kører for denne aldersgruppe over seks dage. Der blev kørt for første gang i 1977 i Forum, så der er virkelig tale om en fast tradition. Adskillige danske 6-dagesryttere og fremragende cykelrytter i øvrigt har trådt deres cykel-barnesko i mini 6-dagesløbet.

Amager Cykle Ring er repræsenteret med hele fem ryttere i mini 6-dagesløbet: Conrad Haugsted, Peter Bheki, Liva Kornval, Jakob Falk, Mille Bidstrup og Magnus Ritz (Magnus udgør den ene halvdel af par nummer 7). De 14 par i mini 6-dages skal køre hver dag under 6-dagesløbet, og lørdag kører de to etaper. Finalen er som hos de professionelle tirsdag 5. februar.

Ladies Cup, som afvikles de første tre dage under 6-dagesløbet har også flere tidligere og nuværende Amagerryttere på startlisten, par nummer 2 er de kun 16-årig Amagertalenter Trille Reichel og Laura Auerback-Lind, mens Michelle Lauge Quaade udgør par nummer 7 med fynske Amalie Winter Olsen – i par nummer 8 er Josefine Huitfeldt, som kørte for Amager Cykle Rings elitehold indtil august 2018, hvor hun blev professionel i Belgien.

I mændenes professionelle felt er den tidligere Amager-junior, talentfulde Andreas Stokbro, som kører med sin holdkammerat fra det danske pro-hold: Riwal-Readynez Andreas Kron – netop dette par vandt i 2010 mini 6-dagesløbet.

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Debat: Regnvejr og modvind

Christianshavner udstiller kunst