Der stilles meget høje krav, når optagelsesprøven som livredder finder sted. Foto: PR

31 kystlivreddere bestod prøven i Øbrohallen

SIKKERHED: I løbet af januar har 107 ansøgere været til optagelsesprøve som livredder hos TrygFonden Kystlivredning.

Ansøgerne kæmper om 60 pladser på kystlivredderuddannelsen, som løber hen over foråret.

Ved optagelsesprøven i Øbrohallen bestod 31 kommende kystlivreddere.

Der var kamp om pladserne, for der stilles store krav til de kommende livreddere, og kun de bedste går videre til grunduddannelsen, der afvikles i løbet af foråret.

»Vores livreddere skal være i fysisk og mental topform, når vi åbner livreddertårnene. Derfor har vi skrappe krav og en krævende optagelsesprøve, som nye livreddere skal bestå, så de er klar til at håndtere de situationer, de kan komme ud for på strandene. Vores livreddere skal både sørge for badegæsternes sikkerhed, forebygge ulykker og træde til i kritiske situationer. Prøverne er derfor essentielle for at sikre trygge rammer for både badegæster og livreddere,« siger René Højer, programchef i TrygFonden.

»Når livredderne har gennemført uddannelsen, har de mulighed for at bruge den i udlandet. Det er der flere af vores livreddere, der har benyttet sig af, ligesom vi også har udenlandske livreddere i vores korps, der gerne vil opleve livredderkulturen her i Danmark,« fortæller han videre.

Den rekordvarme sommer i 2018 gav travlhed på de danske strande og havnebade og viste med al tydelighed, at der er brug for livredderne. Livredderne gennemførte 88.355 indsatser fordelt på 36 strande og havnebade. De fleste af aktionerne var heldigvis forebyggende, mens det i 52 tilfælde blev vurderet, at en eller flere personer var i akut livsfare.

I år er livredderne på strandene fra den 28. juni til den 21. august.

 

 

 

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

Avatar

Om journalisten NMB

North Media Bureau (NMB) er de københavnske lokalavisers nyhedsbureau. Det leverer hver dag korte historier om samfund, kultur og sport.

Hver ottende baby på Frederiksberg fødes efter kunstig befrugtning

Boligbyggeriet i København slår rekord