Et af de udskudte projekteri Kødbyen er renoveringen af Fixerummets nabo. Halmtorvet 17B, skulle have været renoveret for 28,5 millioner kroner og derefter gjort klar til udlejning. Foto: René Mølskov

Sur 😠 Ked 😭

Anlægsloft spærrer for Kødbyen

UDSKUDT. Investeringer i Kødbyen for godt 90 millioner kroner er udskudt af anlægsloftet. Blandt andet Ungdommens Demokratihus og ny belysning.

LOFTET RAMT: Tre mænd kommer i raske skridt ud fra fixerummet på Halmtorvet 17. Stiller sig i en lille cirkel og tænder en smøg. Der er stille i dag, og kun to fyre står i forvejen udenfor indgangen og snakker.

En ældre dame og en ung kvinde går forbi mens de snakker og skutter sig i vinterkulden. Det er formiddag og lyset forstærkes af det tynde snelag, der har lagt sig over Kødbyen. Men den brune kødby er samtidig et af de steder, hvor en tryghedsskabende indsats er vigtig for at stofbrugere og børnefamilier kan trives samme sted.

»Det er selvfølgelig ærgerligt, at den udendørs belysning i Den Brune Kødby nu bliver udskudt. Det er jo noget, vi har arbejdet for,« siger Thomas Egholm, der er formand for Vesterbro Lokaludvalg.

Demokrati og udlejning

Udgiften til lys er blot en lille pulje af fire millioner ud af godt 90 millioner kroner, der er afsat i Kødbyen, som bliver udsat på grund af anlægsloftet.

Blandt de større projekter er renoveringen af Halmtorvet 17B, som skulle have været istandsat for 28,5 millioner kroner og dermed klargøres til udlejning til kreative erhverv.

Også samlestedet for unge med interesse i politik ’Ungdommens Demokratihus’, der skulle ligge på den anden side af H17 er udskudt. Projekter, der ellers skal være med til at skabe liv i nogle af de nabobygninger til Fixerummet, der lige nu står tomme og forladte hen.

Derudover er det primært renoveringer, vedligehold og genopretning af Den Hvide Kødby, der er blevet sat på pause af anlægsloftet, som er aftalt mellem regeringen og Kommunernes Landsforening.

De samlede projekter, som Økonomiudvalget har udskudt kan du finde på kommunens hjemmeside under Øknomiudvalget mødemateriale fra 23. januar. Eller du kan finde linket på minby.dk/Vesterbro

SYNES DU OM ARTIKLEN?
KLIK PÅ LINKET OG TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

OBS: Denne artikel er mere end 6 mdr. gammel

René Mølskov

Om journalisten René Mølskov

Journalist med ansvar for Vesterbro Bladet. Jeg har en forkærlighed for lokale nyheder, politik og features. Jeg tror på, at Vesterbro Bladet kan gøre en stor forskel i bydelen. Kontakt mig altid gerne med tip om stort som småt.

80 år i samme hus: »Det er åbenbart sådan, at man bliver boende her i kvarteret«

Hver ottende baby på Frederiksberg fødes efter kunstig befrugtning